LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)

IMG_1145

Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.

,

Makový puding bez cukru jako přirozený zdroj vápníku podle Cecílie Jílkové (raw, vegan)

20151203_092912-Medium

Jedna porce tohoto makového dezertu (cca 170g) obsahu polovinu doporučované denní dávky vápníku. A jelikož jsou doporučené denní dávky (DDD) dost podceňované, můžete se klidně směle nadlábnout.

Recept z kuchyně Cecílie Jílkové (www.najimseazhubnu.cz) je báječný jako malá snídaně nebo sytá svačinka.

,

Dokonalé cibulové wrapy (raw, vegan) podle TannyRaw

maxresdefault

Mrkněte na video od Tanny na skvělé cibulové krekry/wrapy. Jsou báječné a nyní na zimu se skvěle hodí. Miluju cibuli, pokud vy také, neváhejte a recept vyzkoušejte.

Pokud neznáte Tanny, na youtube má skvělou sérii sušených krekrů a wrapů. Postupně některé zajímavé recepty přeložím. Mimochodem, kolik byste řekli, že je Tanny let? Dejte tip do komentářů.

Sirup na kašel s Irským mechem a vitamínem C, který posiluje imunitu

IMG-20170920-WA0002-1024x576 2

Sirup s Irským mechem (Chondrus crispus) a vitaminem C, který přispívá k normální funkci imunitního systému a k normální psychické činnosti.

Irský mech se řadí mezi ČERVENÉ mořské řasy (ačkoliv je světlý, ale máme i jeho fialovou variantu). Jeho účinky na těchto stránkách nesmíme uvádět, prosím vygůglujte si účinky červených mořských řas.

Sirup užívejte denně.

Jak si vyrobit skutečně účinnou dezinfekci na ruce?

imageresize-4

Vyrobte si doma účinnou domácí desinfekci. Pro její účinek je nutné, aby obsahovala čistý alkohol v doporučené výši. Základní recepturu doporučila WHO (Světová zdravotnická organizace) a vydala ve svých materiálech již v roce 2010.

Roztok je vhodný pro desinfekci pokožky (zejména rukou) a také pracovních ploch, klik, vypínačů apod.

, , , , , , ,

‹ Předchozí příspěvky