LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Vánoční raw perník s fíkovou marmeládou

B8D75768-9EB0-4751-B2F7-C4604EED88E9

Perník na vánoce je klasika. Ach ta vůně. K snídani nebo ke kávě, mňam. Proč ale nezkusit jeho nepečenou raw variantu?

Krásně nám provoní celý dům a pokud nemáte rozmyšlené dobré schovky, zmizí rychlostí blesku. Skladujte však ideálně v lednici. Pokud nechcete použít perníkové koření, můžete využít bio cejlonskou skořici.

Přeji lahodnou vánoční náladu, Klára

,

Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan)

maxresdefault

Možná vám přijde vhod recept na salát s vynikající krémovou zálivkou od Kristiny. Co naplat, jsem salátová :)

Podobné saláty děláme doma často a brzy pro Vás nafotím náš nejoblíbenější super jednoduchý recept s kešunézou z kapary.

Kristinin nekuřecí salát je hutný, protože je v něm cizrna. A tak pokud jste začali sportovat, doporučuji k naplnění bříška a doplnění bílkovin.

Raw čokoládové BROWNIES s chilli papričkou (vegan, bez lepku, bez cukru)

imageresize

Přináším další recept, který se velmi podobá svému pečenému originálu a uspokojuje tak naše chuťové buňky léta navyklé na vařenou a pečenou stravu.

U nás v rodině je tento nejoblíbenější. Dezert je jednoduchý a rychlý na přípravu (odhaduji cca 30 minut). Body sklízí hlavně jedinečnou vynikající chutí a rychlou přípravou. Nic nemusíme sušit, hotový dezert pouze na chvíli zchladíme.

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Vegan klobása (skoro raw)

Screen Shot 2018-12-06 at 18.55.28

Marcus s Carou slavili Oktoberfest. To sice není až zase tak moc zajímavá informace, co ale zajímavé je, že připravili raw vegan jakože klobásu. Ale posuďte sami. Vypadá skutečně jako německý bratwurst. A chutná? No po ořechách, samozřejmě. A pokud pikantně dochutíme, je to fakt skvělé.

A proč by vaše veganské jídlo mělo vypadat jako klobása?

Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou

Chocolate-Cake-with-Strawberry-Apricot-Jam101

Variací na tyto dortíčky je mnoho a já se rozhodla, že uveřejním dvě. Tyto jsou podle Amie Sue a jsou inspirovány jejími staršími recepty. Druhý uveřejněný recept bude moje variace na tyto dortíčky s meruňkovo mangovým džemem, které jsem pro tento čas pojmula také vánoční raw cukroví.

Čokoládové dortíčky se hodí pro každou příležitost i jen tak ke zdravému mlsání. Dají se udělat jako dort, jako menší dortíčky akorát tak do úst nebo jako větší zákusky. I džem se dá různě obměňovat podle sezónnosti ovoce. Co vím jistě, že Vám budou skutečně chutnat.

,