LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Pizza placky – pizza chleba (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9041

U všech možných raw chlebů a placek je nevýhoda, že jsou sice rychle hotové, ale potom se dlouho suší. Tak je to sice i s normálním chlebem (ten se zase déle připravuje i peče), ale zase si ho koupíte na každém rohu.

Výhodou raw chlebů a placek rozhodně je, že vydrží skvělé několik týdnů ba v případě nouze i měsíců. I když v praxi vydrží maximálně pár hodin. A jsou fuč. Nevím, jak je to možné :-D Běžný chleba přeci do druhého dne většinou vydrží. :)

Pizza placky jsou vynikající, se sušenou cibulkou navrchu. A navíc se z nich dají udělat dokonalé sandwiche. Připravte si pizza placky a recept na sandwiche bude následovat.

Raw čokoládové BROWNIES s chilli papričkou (vegan, bez lepku, bez cukru)

imageresize

Přináším další recept, který se velmi podobá svému pečenému originálu a uspokojuje tak naše chuťové buňky léta navyklé na vařenou a pečenou stravu.

U nás v rodině je tento nejoblíbenější. Dezert je jednoduchý a rychlý na přípravu (odhaduji cca 30 minut). Body sklízí hlavně jedinečnou vynikající chutí a rychlou přípravou. Nic nemusíme sušit, hotový dezert pouze na chvíli zchladíme.

Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku)

tiramisu-2462152_640

Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.

Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.

Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.

, , ,

Vegan klobása (skoro raw)

Screen Shot 2018-12-06 at 18.55.28

Marcus s Carou slavili Oktoberfest. To sice není až zase tak moc zajímavá informace, co ale zajímavé je, že připravili raw vegan jakože klobásu. Ale posuďte sami. Vypadá skutečně jako německý bratwurst. A chutná? No po ořechách, samozřejmě. A pokud pikantně dochutíme, je to fakt skvělé.

A proč by vaše veganské jídlo mělo vypadat jako klobása?

Italská pizza kapsa (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů)

Italian-Pizza-Pockets31

Když jsem vyzkoušela tuto gurmánskou pizza kapsu, měla jsem až pocit úžasu. Při troše pečlivosti pokrm nádherně vypadá a je vynikající.

Pizza kapsa je vláčná, měkká, řekla bych až skoro máslová. Určitě to není krekr, který po někom hodíte a nic se mu nestane (ani krekru, ani tomu, po kom jste ho hodili). :)

Borůvkové muffiny (raw gurmet, vegan, bez lepku, bez cukru)

Blueberry-Lavender-Muffins1

Doma jsme si ustálili systém, kdy jeden večer v týdnu (obvykle v neděli) uděláme pár jídel a jíme je poté celý týden. Typicky děláme raw chleba, raw placky (jako jsou třeba zelňáky nebo cuketové vysoké placky), raw sušenky nebo malý dort (v malé dortové formě).

Tento týden jsem se rozmáchla a vyzkoušela jsem ještě borůvkové muffiny.

, ,

Jak začít s živou stravou? 3+1 tip

01d5ac049342e7a29076b6e7713e6d71

Podělím se s Vámi o vlastní zkušenost. Věřím totiž, že by Vás mohla inspirovat a také pobavit.

Na začátku bylo moje silné rozhodnutí „něco“ změnit. Konkrétně změnit pocit z mého vlastního těla a mysli.

Prvotně jsem nechtěla změnit stravu nebo nedej bože životní styl. Mým záměrem nebylo stát se vitariánem nebo vegtariánem či jiným „-ánem“. ;)

Chtěla jsem to vyzkoušet. Na 14 dní… Co je 14 dní oproti celému životu? Co je 14 dní oproti věčnosti? Zkusíte to také? Moje 4 tipy Vám pomohou.

, , ,

‹ Předchozí příspěvky