LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Honí vás mlsná? Cibulové kroužky (raw, vegan)

IMG_20140630_060916

Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.

Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

„Udělej si vlastní“: pálivou omáčku! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 2/6

bottle-576342_640

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů, pálivou omáčku a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

Lehká raw květáková pizza podle Laury (bez ořechů)

123456

Dříve jsme květák doma skoro nejedli. Nechutnal nám a to ani v různých pomazánkách s kořením. Takže jsem ho občas dala do salátu a do raw rizota, aby se neřeklo…. Ale ono se většinou řeklo – prostě nám moc nechutnal. Od té doby, co znám tento recept na zeleninovou pizzu jíme bio květák několikrát do týdne. Vyzkoušíte?

Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou

Chocolate-Cake-with-Strawberry-Apricot-Jam101

Variací na tyto dortíčky je mnoho a já se rozhodla, že uveřejním dvě. Tyto jsou podle Amie Sue a jsou inspirovány jejími staršími recepty. Druhý uveřejněný recept bude moje variace na tyto dortíčky s meruňkovo mangovým džemem, které jsem pro tento čas pojmula také vánoční raw cukroví.

Čokoládové dortíčky se hodí pro každou příležitost i jen tak ke zdravému mlsání. Dají se udělat jako dort, jako menší dortíčky akorát tak do úst nebo jako větší zákusky. I džem se dá různě obměňovat podle sezónnosti ovoce. Co vím jistě, že Vám budou skutečně chutnat.

,

Citronové raw kešu koláčky

Lemon-Cashew-Spritzer-Cookie

Citronové kešu koláčky jsou nádherné a moc dobré. Jsou jako jedno sousto, akorát do pusy. Dají se různě okořenit, ale já mám nejraději tuto zcela jednoduchou variantu s citronem a trochou kokosu. Na živé stravě (co se receptů týče) se mi líbí, že lze udělat jedno jediné těsto, ale přídavkem různých koření, formiček, udělátek a tvarů pokaždé vykouzlíme zcela osobitý dezert a nebo super zdravé raw vánoční cukroví.

,

Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř

IMG_20141122_144118

Během svojí cesty za dokonalým receptem na rawffaelo (kterým již brzy uveřejním) jsem „omylem“ objevila několik receptů, které jsou poměrně rychlé a – lahodné. A tak jsem se rozhodla, že recept na vytvoření kokosových kuliček, které jsou lehce pikantní, uveřejním také. Hodí se totiž skvěle jako vánoční cukroví. Krásně vypadají a dají se udělat na tisíc způsobů – co dům dá.

,

Cibulovo – koprové raw krutony s Amie Sue (Nouvea Raw)

Raw-onion-and-dill-croutons1 (1)

Pohladil mě anděl… A to v podání nádherných stránek s raw a veganskými recepty Amie Sue Nouvea Raw. Velmi oceňuji Terezku, že vložila odkaz na tyto stránky do diskuze a Taru, která se přidala :). Ihned jsem pocítila obrovské nadšení a stránky četla až do dvou hodin do rána (což u mě vůbec není obvyklé). Poté jsem napsala Amie Sue nadšený e-mail a po dopisování jsme zjistily, že máme společný pohled na svět.

Amie Sue získala v zahraničí již mnoho ocenění, např. za nejoblíbenější raw blog, nejoblíbenějšího Raw Gurmet Chef kuchaře a za nejlepší raw fotografie. Také jste nevěděli, že něco jako Raw Oscaři existují? Jojo, živá strava hýbe světem… Nyní tyto oceněné recepty a fotografie můžete vídat i na našem hezky českém Lahodném blogu. :-D Wow…

RAW ŽAMPIONOVÝ GULÁŠ

1

Sdílím úžasný recept Lubomíra Špačka, který jsem si připravila již pětkrát. Miluji ho (ten guláš). Kdo má rád kmín, doporučuji přidat k umixování ještě velkou lžíci kmínu. Také tento recept, jako všechny další recepty, naleznete i na našem Lahodném e-shopu (www.lahodnosti.cz) na hlavní stránce.

‹ Předchozí příspěvky