LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Dokonalé cibulové wrapy (raw, vegan) podle TannyRaw

maxresdefault

Mrkněte na video od Tanny na skvělé cibulové krekry/wrapy. Jsou báječné a nyní na zimu se skvěle hodí. Miluju cibuli, pokud vy také, neváhejte a recept vyzkoušejte.

Pokud neznáte Tanny, na youtube má skvělou sérii sušených krekrů a wrapů. Postupně některé zajímavé recepty přeložím. Mimochodem, kolik byste řekli, že je Tanny let? Dejte tip do komentářů.

Raw nudle s mákem

nudle

Při přečtení nadpisu Vás mohou napadnout nudle s mákem, které jsme jako děti jedli ve školní jídelně. Ať už jste je měli rádi nebo ne, tyto super zdravé raw banánové nudle jsou prostě vynikající. Mohou sloužit jako dezert i jako hlavní jídlo.
Nejlepší jsou recepty, na které když dostanete chuť, můžete si je hned připravit. A tento recept je přesně takový – pokud máte doma (jako my) stále namražené nějaké ty banány.

Jak začít s živou stravou? 3+1 tip

01d5ac049342e7a29076b6e7713e6d71

Podělím se s Vámi o vlastní zkušenost. Věřím totiž, že by Vás mohla inspirovat a také pobavit.

Na začátku bylo moje silné rozhodnutí „něco“ změnit. Konkrétně změnit pocit z mého vlastního těla a mysli.

Prvotně jsem nechtěla změnit stravu nebo nedej bože životní styl. Mým záměrem nebylo stát se vitariánem nebo vegtariánem či jiným „-ánem“. ;)

Chtěla jsem to vyzkoušet. Na 14 dní… Co je 14 dní oproti celému životu? Co je 14 dní oproti věčnosti? Zkusíte to také? Moje 4 tipy Vám pomohou.

, , ,

Raw vlašský salát

Apple-Cabbage-Slaw-1

Raw vlašský salát ve skutečnosti není vlašským salátem ani zdaleka (což je podle mě moc dobře :) ). Obsahuje totiž červené zelí a jablka. Když jsem ho ale uviděla, první, co mě napadlo bylo, že je vypadá úplně stejně jako vlašský salát. Díky jablkům a zelí je salát velmi osvěžující, nádherně voní a má svěží a lehkou chuť. Chuťově se v salátu mísí sladké a kyselé, což mám moc ráda. Nenechte se odradit názvem (nebo Vás raw vlašský salát naopak přilákal?) a směle do toho.

Raw batátové nudle s pikantní mandlovou omáčkou

Sweet-Potato-Noodles-with-Spicy-Almond-Sauce2 (1)

Další dokonalý recept, k jehož uveřejnění mě tentokrát inspirovala přítelkyně Tara. Syrové batáty Vás příjemně překvapí. Komu nelahodí batáty, může na nudle použít cukety, bílou ředkev, okurku apod. Jako vždy, také tato pikantní mandlová omáčka Amie Sue lze obměňovat do nekonečna – a tak je tento recept skvělý pro zpracování potravin, které již zpracovat potřebují. ;)

Cuketové fettuccine s rajčatovou omáčkou a veganským „mletým masem“

2

Hlavní jídlo, které výborně vypadá i chutná. Jsou možné mnohé obměny. Pokud použijeme pouze rajčatovou omáčku, získáme jednu z mnoha variací na cuketové špagety nebo fettuccine a recept odlehčíme. Varianta s „vegetariánským/veganským masem“ je zase originální, nová a je skutečně vynikající.