LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Dokonalé cibulové wrapy (raw, vegan) podle TannyRaw

maxresdefault

Mrkněte na video od Tanny na skvělé cibulové krekry/wrapy. Jsou báječné a nyní na zimu se skvěle hodí. Miluju cibuli, pokud vy také, neváhejte a recept vyzkoušejte.

Pokud neznáte Tanny, na youtube má skvělou sérii sušených krekrů a wrapů. Postupně některé zajímavé recepty přeložím. Mimochodem, kolik byste řekli, že je Tanny let? Dejte tip do komentářů.

Raw kadeřávkové chipsy s překvapivou ingrediencí

DSC_1041_resize

Když se u nás doma chipsy dosušují, vypadá to asi takto: nastává nenápadný, pozvolný přesun k sušičce…

Následuje chroupání a mlaskání. A než bys řekl švec, chipsy jsou pryč. Načež plná očekávání přijdu k sušičce pro tu božskou dobrotu – a sušička je prázdná… Ještě že máme stálý přísun kadeřávku. :)

Rolky z Irského mechu (Chondrus crispus) – křupavá lahůdka

imageresize-1

Vytvořte si vlastní wrapy z jedné ingredience a z koření. Tento recept je pro wrapy na slano. Ty pak můžete použít potřít hořčicí a obložit zeleninou, fermentovaným sýrem, semínky, naklíčenými semínky, nebo čímkoliv jiným, co Vás zrovna napadne.

Irský mech (mořská řasa Chondrus crispus) je navíc nízkokalorický a tak se skvěle hodí i pro redukci váhy. Naplníte-li rolky zeleninou a jednoduchým dipem, můžete jich sníst v podstatě jakékoliv množství.

, , ,

Honí vás mlsná? Cibulové kroužky (raw, vegan)

IMG_20140630_060916

Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.

Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.

3 psi? Neee, chipsy! Z mořské řasy. (raw, vegan, 3 ingredience + koření)

F63F6330-BC03-4E51-B45F-C23B54798ED4

Tři psi? Neeee, chipsy!

Skvěle dochucené chipsy z mořské řasy Irský mech. Umixujete dohromady, usušíte, nalámete. Hotovo.

, , , , , ,

FullyRawKristina: Co jsem dnes jedla? Jídelníček na 1 den, raw vegan a s nízkým obsahem cukru (keto)

WHAT-I-ATE-TODAY-Raw-Vegan-Low-Sugar-Meals-Recipes...Keto-Diet

Jídelníček na 1 den podle Kristiny.

Kristina se tentokrát zaměřila na nízký obsah cukru a i v názvu zmínila keto dietu, kolem čehož se strhla v komentářích bouřlivá diskuze. :)

Wrapy z Irského mechu + recept na thajské závitky (raw, vegan, bez lepku, bez sacharidů)

IMG_20180418_193156_521

Naučte se vytvořit lehké závitky z Irského mechu, které můžete naplnit zeleninou (např. nyní aktuálně cuketou) a dipem.

Znáte rýžový papír? Závitky z Irského mechu jsou něco podobného. Závitky z Irského mechu jsou netučné, bez sacharidů a nápadité.

Vláčné mrkvovo-cuketové „bramboráčky“ (raw, vegan, bez lepku)

IMG_8142 (1) copy copy

Mám ráda jednoduché recepty „co dům dal“. Nevyžívám se příliš v dlouhém vaření a přípravě jídla a tak pokrmy z pár ingrediencí (a přitom absolutně lahodné) mě uvádějí v nadšení.

Ochutnejte mrkvovo-cuketové placky, které jsou vláčné, lehce mastné a s majoránkou, česnekem a solí připomínají malé bramboráčky.

Cuketové chipsy (raw, vegan, bez lepku)

DSC_0086 copy

Jednoduché cuketové chipsy jsou obzvláště dekorativní, využijete-li zelenou i žlutou cuketu.

Cuketové chipsy můžete okořenit všemi možnými způsoby. Dávám více a více přednost jednoduchosti a minimu ingrediencí. Využívám ty nejkvalitnější potraviny, což mi přijde postupem času mimořádně důležité. Vynikne tak skutečná chuť potravin a není třeba mnoho přísad, koření a soli. Rozdíl je veliký a gurmánský jazýček si lahodí.

Cizrnové bochánky s červenou čočkou (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9029

Cizrnové bochánky jsou velmi syté. Cizrna obsahuje velké množství sacharidů a bílkovin a spolu s červenou čočkou se jedná o bílkovinnou a dobře stravitelnou bombu.

Cizrnové bochánky s červenou čočkou jsou skvělé i pro různé túry a sportovní aktivity nejen na horách – zasytí, jsou hutné přitom stravitelné a plné bílkovin a výživných látek. Sacharidy navíc rychle dodají energii. Pro horskou turistiku jako dělané, vyzkoušeno.

,

Jíte syrové brambory? Tvoří ve střevě vitamín B12. Bramborové lupínky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_6908

Jíte syrové brambory? Jakub ano, je zvyklý již od dětství. V dětství trpěl šíleným ekzémem a jeden lékař mu poradil, aby jedl syrové brambory.
Máte-li chuť na syrové brambory, udělejte si bramborové lupínky. Škrobovitá chuť se v tomto receptu mírně sníží, ale samozřejmě stále se jedná o brambory. Nechutnají-li vám vůbec, zkuste topinambury nebo batáty. Lupínky si také můžete připravit z fialových brambor.

Brambory se navíc podílejí na tvorbě vitamínu B12 ve střevech.

Italská pizza kapsa (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů)

Italian-Pizza-Pockets31

Když jsem vyzkoušela tuto gurmánskou pizza kapsu, měla jsem až pocit úžasu. Při troše pečlivosti pokrm nádherně vypadá a je vynikající.

Pizza kapsa je vláčná, měkká, řekla bych až skoro máslová. Určitě to není krekr, který po někom hodíte a nic se mu nestane (ani krekru, ani tomu, po kom jste ho hodili). :)

2 recepty: syrový špenát a špenátové placičky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_6039

Mladé špenátové lístky si na jaře s oblibou dávám do salátů a nebo do smoothie. Špenát jím obvykle jenom z jara a včera mě napadlo, jaké účinky asi špenát má, že po zbytek roku na něj nemám chuť. Zeptala jsem se tedy chytré knížky a také pana Googla. Výsledkem a moudrostí těla jsem byla ohromená.

Recept na špenát a na placičky v jednom článku.

‹ Předchozí příspěvky