LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Zeláky a zeleniňáky (nebo tak nějak :) (raw, vegan, bez lepku)

3A7B6772-E18E-4C25-8272-8799FA3C524E

Zeláky a zeleniňáky? :) (Jak je ta čeština tvárná :) ). Jde o to, že při jednom vaření (tvoření) vytvoříte 2 super rychlé druhy sušených krekrů – jeden ze zelí a jeden ze zeleniny (+ může být zelí). A to navíc z ingrediencí, které máte zrovna doma.

Jednoduchost především. A tak první krekry (zeláky) jsou ze 2 ingrediencí a ty druhé „co dům dal“. Doba přípravy? Závisí na tom, jak rychle umíte krájet zeleninu. :)

Pizza placky – pizza chleba (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9041

U všech možných raw chlebů a placek je nevýhoda, že jsou sice rychle hotové, ale potom se dlouho suší. Tak je to sice i s normálním chlebem (ten se zase déle připravuje i peče), ale zase si ho koupíte na každém rohu.

Výhodou raw chlebů a placek rozhodně je, že vydrží skvělé několik týdnů ba v případě nouze i měsíců. I když v praxi vydrží maximálně pár hodin. A jsou fuč. Nevím, jak je to možné :-D Běžný chleba přeci do druhého dne většinou vydrží. :)

Pizza placky jsou vynikající, se sušenou cibulkou navrchu. A navíc se z nich dají udělat dokonalé sandwiche. Připravte si pizza placky a recept na sandwiche bude následovat.

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Dokonalé cibulové wrapy (raw, vegan) podle TannyRaw

maxresdefault

Mrkněte na video od Tanny na skvělé cibulové krekry/wrapy. Jsou báječné a nyní na zimu se skvěle hodí. Miluju cibuli, pokud vy také, neváhejte a recept vyzkoušejte.

Pokud neznáte Tanny, na youtube má skvělou sérii sušených krekrů a wrapů. Postupně některé zajímavé recepty přeložím. Mimochodem, kolik byste řekli, že je Tanny let? Dejte tip do komentářů.

Raw kadeřávkové chipsy s překvapivou ingrediencí

DSC_1041_resize

Když se u nás doma chipsy dosušují, vypadá to asi takto: nastává nenápadný, pozvolný přesun k sušičce…

Následuje chroupání a mlaskání. A než bys řekl švec, chipsy jsou pryč. Načež plná očekávání přijdu k sušičce pro tu božskou dobrotu – a sušička je prázdná… Ještě že máme stálý přísun kadeřávku. :)

‹ Předchozí příspěvky