LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Sněhově bílé raw Raffaello (raw, vegan) – 4 ingredience

coconut-g6e7723c0b_640

Ať se chystáte na návštěvu nebo budete hostit celou rodinu, raw Raffaello je skvělou volbou. Hodí se skvěle i jako vánoční cukroví. Nebo dejte pár lahodných kokosových kuliček do krabičky a obdarujte své sousedy.

chocolates-1237003_640

Nevím jak vy, ale já už na vánoce myslím a letos se tomu ani nijak nebráním. Ono to ani moc nejde. Prostě jsem se nechala pohltit tím, že včera na náměstí v Holicích již zdobili strom a v Pardubicích byla v obchodním domě regulérní vánoční výzdoba.

TIP: raw Raffaello si můžete na vánoce připravit i několik týdnů dopředu. Mám zkušenost, že vydrží v pohodě zamražené cca 1 měsíc.

Abyste Raffaello získali bílé, oloupejte mandle. Nechte je namočené ve vodě cca 1-2 dny, slupka pak půjde krásně dolů i bez zbytečného spaření mandlí.

Lahodné nepečení přeje,

Mgr. Klára HLaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

 

kokos-strouhany-bio-raw-1kg

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):

Na cca 20 kuliček:

1 hrnek (cca 120 g) raw a bio strouhaného kokosu (+ kokos na obalení kuliček)

½ hrnku panenského bio kokosového oleje

3 polévkové lžíce  agávového sirupu nebo medu

cca 20 kusů celých oloupaných raw španělských nepasterovaných mandlí

špetka bio vanilkového prášku (nemusí být)

 

logo250px

Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

coconut-1905437_640

Postup přípravy receptu

1) Mandle namočte na 1-2 dny do vody, vodu vyměňujte a poté mandle oloupejte.

2) Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej. Přidáme do výkonného mixéru spolu s raw kokosem a agávovým sirupem nebo jiným sladidlem. Pokud chceme, přidáme špetku vanilky. Mixujeme tak, až nám vznikne docela pevná hmota. Jedině tak půjdou kuličky tvarovat.

3) Do kuličky vtlačíme oloupanou mandli.

TIP: Před tvarováním kuliček si namočte ruce, kuličky se nebudou tolik lepit.

4) Hotové kuličky obalte v raw a bio strouhaném kokosu. Nechte cca 2 hodiny odpočinout v lednici. A mňam.

logo250px

Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

coconut-1905437_640

Recept: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz 

 

 

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

2 komentáře ke článku “Sněhově bílé raw Raffaello (raw, vegan) – 4 ingredience

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>