Sněhově bílé raw Raffaello (raw, vegan) – 4 ingredience
Ať se chystáte na návštěvu nebo budete hostit celou rodinu, raw Raffaello je skvělou volbou. Hodí se skvěle i jako vánoční cukroví. Nebo dejte pár lahodných kokosových kuliček do krabičky a obdarujte své sousedy.
Nevím jak vy, ale já už na vánoce myslím a letos se tomu ani nijak nebráním. Ono to ani moc nejde. Prostě jsem se nechala pohltit tím, že včera na náměstí v Holicích již zdobili strom a v Pardubicích byla v obchodním domě regulérní vánoční výzdoba.
TIP: raw Raffaello si můžete na vánoce připravit i několik týdnů dopředu. Mám zkušenost, že vydrží v pohodě zamražené cca 1 měsíc.
Abyste Raffaello získali bílé, oloupejte mandle. Nechte je namočené ve vodě cca 1-2 dny, slupka pak půjde krásně dolů i bez zbytečného spaření mandlí.
Lahodné nepečení přeje,
Mgr. Klára HLaváčová
Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
Na cca 20 kuliček:
1 hrnek (cca 120 g) raw a bio strouhaného kokosu (+ kokos na obalení kuliček)
½ hrnku panenského bio kokosového oleje
3 polévkové lžíce agávového sirupu nebo medu
cca 20 kusů celých oloupaných raw španělských nepasterovaných mandlí
špetka bio vanilkového prášku (nemusí být)
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Postup přípravy receptu
1) Mandle namočte na 1-2 dny do vody, vodu vyměňujte a poté mandle oloupejte.
2) Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej. Přidáme do výkonného mixéru spolu s raw kokosem a agávovým sirupem nebo jiným sladidlem. Pokud chceme, přidáme špetku vanilky. Mixujeme tak, až nám vznikne docela pevná hmota. Jedině tak půjdou kuličky tvarovat.
3) Do kuličky vtlačíme oloupanou mandli.
TIP: Před tvarováním kuliček si namočte ruce, kuličky se nebudou tolik lepit.
4) Hotové kuličky obalte v raw a bio strouhaném kokosu. Nechte cca 2 hodiny odpočinout v lednici. A mňam.
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Recept: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, pro dětské oslavy, raw cukroví
Ingredience: kokosové máslo, nepasterované mandle, panenský kokosový olej, raw mandle, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos
Ingredience: kokosové máslo, nepasterované mandle, panenský kokosový olej, raw mandle, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos
Facebook Comments
‹ Raw cibulový chléb a krásná chlebová struktura díky Irskému mechu RAW linecké s fíkově-brusinkovou marmeládou ›
za mě naprostá špička. vyzkoušela jsem to místo tradičního cukroví a všichni se oblizovali. dokonce sem tam přidávala kakao od Janka a nemělo to opravdu chybu, takže děkuji za recept
Juu, super, díky moc. Mám radost.