LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Zeláky a zeleniňáky (nebo tak nějak :) (raw, vegan, bez lepku)

3A7B6772-E18E-4C25-8272-8799FA3C524E

Zeláky a zeleniňáky? :) (Jak je ta čeština tvárná :) ). Jde o to, že při jednom vaření (tvoření) vytvoříte 2 super rychlé druhy sušených krekrů – jeden ze zelí a jeden ze zeleniny (+ může být zelí). A to navíc z ingrediencí, které máte zrovna doma.

Jednoduchost především. A tak první krekry (zeláky) jsou ze 2 ingrediencí a ty druhé „co dům dal“. Doba přípravy? Závisí na tom, jak rychle umíte krájet zeleninu. :)

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Vegan klobása (skoro raw)

Screen Shot 2018-12-06 at 18.55.28

Marcus s Carou slavili Oktoberfest. To sice není až zase tak moc zajímavá informace, co ale zajímavé je, že připravili raw vegan jakože klobásu. Ale posuďte sami. Vypadá skutečně jako německý bratwurst. A chutná? No po ořechách, samozřejmě. A pokud pikantně dochutíme, je to fakt skvělé.

A proč by vaše veganské jídlo mělo vypadat jako klobása?

Vláčné mrkvovo-cuketové „bramboráčky“ (raw, vegan, bez lepku)

IMG_8142 (1) copy copy

Mám ráda jednoduché recepty „co dům dal“. Nevyžívám se příliš v dlouhém vaření a přípravě jídla a tak pokrmy z pár ingrediencí (a přitom absolutně lahodné) mě uvádějí v nadšení.

Ochutnejte mrkvovo-cuketové placky, které jsou vláčné, lehce mastné a s majoránkou, česnekem a solí připomínají malé bramboráčky.

Vynikající salát s „kešunézou“ nejen na vánoce (raw, vegan)

img_7727

Nahlas přemýšlím, zda nevytvořit rubriku receptů „za 5 minut hotovo. I s mytím.“ Zjistila jsem totiž, že takové recepty mi jdou úplně nejlépe. Nejsem zrovna holka, co by se ráda a dlouho otáčela v kuchyni (ano, proto mám blog o jídle :) ), ale možná právě proto jsem mistrem rychlých receptů. Na Lahodném blogu jich mám však pomálu.

Stál by jsi, můj milý lahodný čtenáři, o takové recepty?

Salát s kešunézou je takovým podobným rychlým receptem. Je vynikající, jednoduchý a skvěle vám poslouží nejen na vánoční stůl.

, , ,

Raw teplá česnečka (mňam)

img_7966-1

Chybí Vám teplé polévky? Mrkejte na tuto teplou raw verzi.

Maminka mojí kamarádky Verči (tímto zdravím do Litovle) vymyslela dokonalý recept na teplou nevařenou polévku. Maminka Verči jí dělá takto: v hrnci převaří vodu, odstaví ji z plotny a poté do ní nahází všechno možné, jako je kořenová zelenina apod. Zeleninu tedy nevaří, hodí ji do horké vody.

Když jsem to říkala Jakubovi, vzpomněl si, že na vejšce si dělali podobné polévky. Nebyl zrovna čas a nebo byli po nějakém večírku. :) A tak jen v konvici ohřáli vodu, do talíře nakrájeli cibuli, česnek, mrkev a co zrovna bylo v lednici a zalili vodou. Nechali chvíli odstát a voila – skoro-raw polévka byla na světě. A tak vznikla naše verze teplé česnečky.

Raw varianta ke grilování? Jednoduché raw houstičky nejen pro burgry

burger

Na přípravu jednoduché placky, burgery nebo karbanátky.

V raw stravě se v poslední době stalo, že se napodobují jídla, který jsou jako ta vařená. Ale nevadí. Hlavně, když nám chutná a tyto super zdravé varianty si dáváme.

Pojďme si tedy dát „jako“ burger. (Pozor, neplést s tím „Pojďme si jako dát burger“. To má zcela jiný význam ;) )

‹ Předchozí příspěvky