Čokoládovo-banánová palačinka (raw, vegan, bez lepku, bez cukru)
Na raw palačinkách je báječné to, že je můžete mít nasušené dlouho dopředu a vydrží vám měsíce (6-12 měsíců). Když chcete, jenom sáhnete po palačince, natřete ji raw marmeládou nebo krémem a voila!
Původně jsem tento údaj o trvanlivosti Amie Sue ani nevěřila, ale skutečně. Již 6 měsíců mám doma zkušební usušenou palačinku a včera jsem ji snědla. Byla dokonalá!
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
8 bio banánů
1/4 šálku mlétého zlatého lněného bio semínka
3 lžíce raw kakaového prášku
1 lžíce vymačkané citronové šťávy
1/2 lžičky himalájské růžové soli
raw bio ořechy a/nebo raw bio rozinky na posypání
1) V mixéru nebo food processoru zpracujte nejprve na mouku lněné semínko a poté veškeré ingredience na hladkou hmotu (kromě ořechů a rozinek).
2) Na podložku pro tekuté suroviny rozprostřete dva šálky hotového těsta a uhlaďte stěrkou. Dbejte na to, aby těsto bylo všude stejné vysoké.
3) Přidejte pokrájené ořechy a rozinky.
4) Sušte do 42°C cca 9-10 hodin. Že je palačinka hotová poznáte tak, že jde snadno odlepit od nepřilnavé podložky.
5) Skladujte v potravinářské folii na suchém místě.
Lahodné pochutnání!
Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Máme ty nejlepší potraviny na českém trhu. Nakupte si veškeré ingredience a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Chcete vědět více o tom, jak skvěle udělat rolky a palačinky na slano i na sladko? Podívejte se do rubriky RAW TECHNIKY na tento článek: http://blog.lahodnosti.cz/jak-udelat-raw-rolky-a-palacinky-rolky-z-cervene-papriky/
Sdíleno se svolením autorky! Recept a fotografie: http://nouveauraw.com/raw-recipies/wraps/chocolate-banana-wraps/
Text a překlad: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Tento článek Čokoládovo-banánová palačinka (raw, vegan, bez lepku, bez cukru) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttps://blog.lahodnosti.cz/cokoladovo-bananova-palacinka-raw-vegan-bez-lepku-bez-cukru/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Pomůcky: mixér Vitamix, sušička
Ingredience: bio banány, bio raw ořechy, citronová šťáva, himalájská sůl, lněné semínko, raw kakaový prášek, rozinky
‹ Medový RAW dezert – recept pro Dobré ráno ČT2 Makové rolky (raw, vegan, bez lepku) ›
Kláro vyzkoušela jsem a máte to opravdu výborné! Myslíte že by se to dalo skloubit a dát tam kakaové máslo? Moc se těším na další recepty. Martina
Martino, to mám velkou radost, díky moc!
Já myslím, že by to šlo, ale vyzkoušené to nemám.
Mě přijde, že když se s rozumem skloubí vynikající ingredience, co k sobě chuťově jdou, tak je výsledek super. A to máslo tam zní lahodně
Klára