LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Raw veganský „vaječný“ koňak

Raw-Vegan-EggnogFB-e1419207784206

Ne, není to překlep. Veganský „vaječný“ koňak? Ano, i to je možné…

Amie Sue popisuje, že když koňak udělala, chodila po domě a dávala všem ochutnat, aby měla seriózní zpětnou vazbu. A její neteř se trošku napila a říká: „Fuj, odporné.“ Amie Sue se lekla a v tu chvíli neteř dodala: „Chutná to úplně stejně jako vaječný koňak.“ :-D

,

Honí vás mlsná? Cibulové kroužky (raw, vegan)

IMG_20140630_060916

Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.

Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.

3 + 1 druh raw vánočního cukroví v jednom: Limetkové kuličky s brusinkou

DSC_1937-1024x678

Dostala jsem chuť na něco kyselého. A přitom sladkého. S jemným dozvukem kakaového másla, ozvláštněné špetkou koření. Přitom rychlého, jednoduchého a efektního.

Během pár chvil jsem vytvořila 4 druhy vánočního cukroví. :-D Na jeden zátah. Tak tomu já říkám efektivita. Chcete také? Tak pojďme na to. 3 + 1 druh raw vánočního cukroví v jednom.

,

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Jahodový dortík ze 2 ingrediencí (raw, vegan, bez lepku, bez cukru, bez ořechů)

IMG_5978 (1)

Možná i vy máte podobnou zkušenost z dětství. Milovala jsem babiččiny ovocné knedlíky. Hlavně ty jahodové. Jedla jsem je tím způsobem, že jsem knedlíček rozkrojila a jahodu uvnitř jsem slupla jako malinu. Před nějakým časem jsem si uvědomila, že toto dělám se spoustou jídla – např. u raw dortíků. Sním ovocný nebo čokoládový krém a korpus nechávám na talíři.

A tak jsem si pro sebe vytvořila ideální jahodový dezert.

Raw kokosové „cereálie“ k snídani

5

Dokonalá snídaňová kombinace v podobě kokosových křupavých mini bochánků je úžasná s ovocem nebo ořechovým mlékem ke snídani i jako dezert. Pokud máte rádi snídaňové „cereálie“, tohle je váš splněný sen.

A víte co? I pokud je rádi nemáte, tyhle sladké křupavé bochánky si zamilujete na první ochutnání.

,

Raw chléb s karamelizovanou cibulkou a naklíčeným ovsem

DSC_0546_resize

Základem tohoto raw chleba, který mu dodá jeho jedinečnou chuť, je „zkaramelizovaná“ cibulka. Jinými slovy cibulka, která je 24 hodin naložená v marinádě. Jakub v tomto případě vytvaroval menší veky, které poté rozkrájel na jednohubky. Z takovýchto malých krajíčků můžeme udělat báječné jednohubky: potřeme pestem z medvědího česneku a ozdobíme sušeným rajčátkem.

‹ Předchozí příspěvky