Krémový veganský „sýr“ podle Markuse Rothkranze (raw, bez lepku)
Krémový veganský sýr podle Cary Brotman a Markuse Rothkranze. Nejnovější video, vydané dnes. Tak urychleně překládám, ať si pochutnáme všichni.
Přeji lahodné dny plné zdraví, jezme dobře, ať máme skvělou imunitu,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
2 šálky raw nepasterovaných mandlí (namočené na 1 hooding a oloupané)
1 šálek gelu z mořské řasy Irský mech (jednoduchý postup níže a na etiketě)
2 lžičky citronové šťávy
himálajskou růžovou sůl
1 až 1 a půl šálku vody
Na ozdobení před podáváním: pažitka nebo jarní cibulka
1) Nepasterované mandle namočíme do vody na 1 hooding a poté oloupeme, abymse získali bílý sýr.
2) Připravíme si gel z Irského mechu (samotný gel z Irského mechu nám v lednici vydrží cca 14 dní a můžeme ho dle potřeby používat). Cca 30-50g mořské řasy Irský mech dobře propláchneme a necháme namočený cca 15 minut. Ve vysokorychlostním mixéru rozmixujeme Irský mech s vodou, kterou přidáváme dle potřeby. Vznikne gelovitá jemná kaše. Přendáme do misky. S gelem dále pracujeme, případný zbytek uchováme v lednici, kde nám krásně ztuhne, viz. obrázek.
Video příprava zde mořské řasy Irský mech (Chondrus crispus):
2) Na jemmo rozmixujeme mandle. Přidáme gel z Irského mechu, sůl, šťávu z citronu. Vše promixujeme do hladké konzistence. Dle potřeby přidáme vodu.
3) Přendáme do misky vyložené pečícím papírem (získáme tím požadovaný tvar) a necháme ztuhnout v lednici přes noc.
3) Ozdobíme pažitkou nebo jarní cibulkou a servírujeme.
Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Mořskou řasu Irský mech využíváme jako rostlinnou alternativu ke kolagenu. Používáme jako ztužovadlo pokrmů, např. na tento sýr nebo do dezertů. Můžeme využít také jako zahušťovadlo do omáček a polévek. A využijeme také všude tam, kam bysme normálně použili vejce.
Typ jídla: raw ořechový sýr, raw sýry
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: čerstvý irský mech, chondrus crispus, citronová šťáva, himalájská sůl s Irským mechem, Irský mech, jarní cibulka, nepasterované mandle, pažitka
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: čerstvý irský mech, chondrus crispus, citronová šťáva, himalájská sůl s Irským mechem, Irský mech, jarní cibulka, nepasterované mandle, pažitka
Facebook Comments
‹ Příběh balíčků a obalových materiálů: jak myslet ekologicky a neprodukovat Domácí houbové koření (raw, vegan) ›