LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Krémový veganský „sýr“ podle Markuse Rothkranze (raw, bez lepku)

Krémový veganský sýr podle Cary Brotman a Markuse Rothkranze. Nejnovější video, vydané dnes. :) Tak urychleně překládám, ať si pochutnáme všichni.

Přeji lahodné dny plné zdraví, jezme dobře, ať máme skvělou imunitu,

Mgr. Klára Hlaváčová

 

logo250px

Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Screen Shot 2020-03-03 at 14.52.34

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):

2 šálky raw nepasterovaných mandlí (namočené na 1 hooding a oloupané)

1 šálek gelu z mořské řasy Irský mech (jednoduchý postup níže a na etiketě)

2 lžičky citronové šťávy

himálajskou růžovou sůl

1 až 1 a půl šálku vody

Na ozdobení před podáváním: pažitka nebo jarní cibulka

almonds-768699_640

1) Nepasterované mandle namočíme do vody na 1 hooding a poté oloupeme, abymse získali bílý sýr.

2) Připravíme si gel z Irského mechu (samotný gel z Irského mechu nám v lednici vydrží cca 14 dní a můžeme ho dle potřeby používat). Cca 30-50g mořské řasy Irský mech dobře propláchneme a necháme namočený cca 15 minut. Ve vysokorychlostním mixéru rozmixujeme Irský mech s vodou, kterou přidáváme dle potřeby. Vznikne gelovitá jemná kaše. Přendáme do misky. S gelem dále pracujeme, případný zbytek uchováme v lednici, kde nám krásně ztuhne, viz. obrázek.

Screen Shot 2020-03-03 at 14.51.32

Gel z Irského mechu podle Cary Brotman po ztuhnutí v lednici

Video příprava zde mořské řasy Irský mech (Chondrus crispus):

2) Na jemmo rozmixujeme mandle. Přidáme gel z Irského mechu, sůl, šťávu z citronu. Vše promixujeme do hladké konzistence. Dle potřeby přidáme vodu.

3) Přendáme do misky vyložené pečícím papírem (získáme tím požadovaný tvar) a necháme ztuhnout v lednici přes noc.

3) Ozdobíme pažitkou nebo jarní cibulkou a servírujeme.

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
1E1481CC-816F-4CC5-9ECB-E09057CDA2EC
zivy-kolagen-irsky-mech-cerstvy-nesuseny-250g-raw

logo250px

Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Screen Shot 2020-03-03 at 14.52.14

Screen Shot 2020-03-03 at 14.51.32

Mořskou řasu Irský mech využíváme jako rostlinnou alternativu ke kolagenu. Používáme jako ztužovadlo pokrmů, např. na tento sýr nebo do dezertů. Můžeme využít také jako zahušťovadlo do omáček a polévek. A využijeme také všude tam, kam bysme normálně použili vejce.

90073778f8b5afc5af381bfee4cf49f11d778137_kolagen

Screen Shot 2020-03-03 at 14.53.06

Screen Shot 2020-03-03 at 14.50.15

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>