LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Zapečené jáhly na sladko (vegan, bez lepku)

IMG_20200317_122042 2

Jak chutně zpracovat jáhly? Recept podle Květy Vondrákové. Užijte si zapečené jáhly na sladko.

Jáhly znějí velmi staroslovansky a tradičně. Víte, že dříve sloužily jako sváteční a drahé jídlo?

Jedná se o loupané proso. Jáhly jsou bezlepkové. Používají se vařené v řadě tradičních českých pokrmů – např. k přípravě jáhelníku (na sladko i na slano), jahelné kaše a jahelných škubánků. Mají vysokou výživovou hodnotu – obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), vlákninu a vitamíny skupiny B.

Proso je náročné na pěstování (musí se často plít), proto byly jáhly ve středověku drahé a vařily se jako sváteční jídlo a později je začala v kuchyních českých zemí nahrazovat rýže.

 

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

IMG_20200317_122021 2

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

IMG_20200317_122042 2

1) Připravte si gel z Irského mechu (mořská řasa – dokonalé pojivo a alternativa kolagenu) dle návodu na etiketě. Irský mech několikrát dobře propláchneme, namočíme na 15 minut do vlahé vody a znovu propláchneme. Rozmixujeme ve vysokorychlostním mixéru na jemný gel s trochou vody. Nebo si připravte Odsolený prášek z Irského mechu, který jen namočíte do teplé vody a necháte nabobtnat cca 20 minut.

2) Jáhly uvařte a dejte do zapékací misky. Přidejte pokrájené ovoce, kokos, ořechy, cukr a skořici a promíchejte.

3) V hrnečku rozmíchejte v rostlinném mléce nebo vodě gel z Irského mechu (nebo předem ve vodě nabobtnalý Odsolený prášek z Irského mechu) nebo s vajíčkem a zalijte tím jáhly.

4) Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Podávat můžete s čokoládou, zmrzlinou či pyré z ovoce.

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

A jak si upéct dokonalý chleba s Odsoleným práškem z Irského mechu? Mrkejte sem, KLIK na OBRÁZEK.

61795812_870385816675266_503391495898791936_n-300x198Recept: Dokonale upečený chleba (vegan, bez lepku) s práškem z Irského mechu, http://blog.lahodnosti.cz/dokonale-upeceny-chleba-vegan-bez-lepku-s-praskem-s-irskeho-mechu/

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

IMG_20200317_122042 2

TIP: Potřebujete poradit s receptem nebo s využitím Irského mechu či s velkoobchodní objednávkou?

Kontaktujte Květu Vondrákovou na lahodnosti.kveta@gmail.com nebo tel.: 734 799 449

a701300c5a47f69d8a1d5cf40870542d3626a10d_velkoobchod4

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>