LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Honí vás mlsná? Cibulové kroužky (raw, vegan)

IMG_20140630_060916

Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.

Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.

Čerstvý rychlý salát, který si připravíte i v práci (raw, vegan)

30C39E53-F0A3-4C4C-AF2E-2DAEB447D010

Jak řešíte stravování na cestách, popř. v práci nebo ve škole?

Dnes jsem se rozhodla posdílet triviální recept, který ale odráží to, jak většinou skutečně jím. Obvykle podobné jednoduchosti nesdílím, salát si skutečně umí připravit každý. Možná vás ale inspiruje k tomu připravit si ho v práci nebo na cestách částečně čerstvý. „Rozblemcaný“ salát v krabičce skutečně není nic moc.

Máte zájem, abych sdílela i o každodenní jednoduché až triviální recepty?

„Udělej si vlastní“: majonézu! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 1/6

mayo

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu, kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů, pálivou omáčku a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

Vláčné mrkvovo-cuketové „bramboráčky“ (raw, vegan, bez lepku)

IMG_8142 (1) copy copy

Mám ráda jednoduché recepty „co dům dal“. Nevyžívám se příliš v dlouhém vaření a přípravě jídla a tak pokrmy z pár ingrediencí (a přitom absolutně lahodné) mě uvádějí v nadšení.

Ochutnejte mrkvovo-cuketové placky, které jsou vláčné, lehce mastné a s majoránkou, česnekem a solí připomínají malé bramboráčky.

Sandwich na italský způsob s kapary (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9110

V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)

Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby? :-D

Vynikající salát s „kešunézou“ nejen na vánoce (raw, vegan)

img_7727

Nahlas přemýšlím, zda nevytvořit rubriku receptů „za 5 minut hotovo. I s mytím.“ Zjistila jsem totiž, že takové recepty mi jdou úplně nejlépe. Nejsem zrovna holka, co by se ráda a dlouho otáčela v kuchyni (ano, proto mám blog o jídle :) ), ale možná právě proto jsem mistrem rychlých receptů. Na Lahodném blogu jich mám však pomálu.

Stál by jsi, můj milý lahodný čtenáři, o takové recepty?

Salát s kešunézou je takovým podobným rychlým receptem. Je vynikající, jednoduchý a skvěle vám poslouží nejen na vánoční stůl.

, , ,

‹ Předchozí příspěvky