Houbová semínkovo-ořechová pomazánka (raw, vegan, bez lepku)
Houbovou pomazánku můžete rozmixovat zcela najemno a nebo ponechat hrubší strukturu.
Ale hlavně: nezapomeňte navíc přidat pár špetek kurkumy. Vyzkoušejte jednoduchý lahodný recept.
Houbovou pomazánku můžete rozmixovat zcela najemno a nebo ponechat hrubší strukturu.
Ale hlavně: nezapomeňte navíc přidat pár špetek kurkumy. Vyzkoušejte jednoduchý lahodný recept.
Skvělá příloha nebo samostatné jídlo. Překvapte svou rodinu netradiční zeleninovou přílohou, ať už jíte cokoliv a jakkoliv.
Hlavní chod ze čtyřchodového menu, které vařila Květa Vondráková v Dobrém ránu na ČT2.
Přepis celého receptu včetně postupu.
Lahodné.
Skutečně skvělý recept podle Maii z jajsem.com: kelpové nudle s dužinou z kokosu a marinovanou zeleninou, mňam.
Maia tento recept nazvala raw nudle s kuřecím masem z kokosu. A já ho s radostí a se svolením sdílím.
Paštika bez masa? A navíc lahodná? Ano! V dokonalé paštikové konzistence a chuti. Recept z kuchyně mojí kolegyně a obchodní zástupkyně Květy Vondrákové, který tady ještě nebyl.
Vyzkoušíte?
Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.
Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.
Jak řešíte stravování na cestách, popř. v práci nebo ve škole?
Dnes jsem se rozhodla posdílet triviální recept, který ale odráží to, jak většinou skutečně jím. Obvykle podobné jednoduchosti nesdílím, salát si skutečně umí připravit každý. Možná vás ale inspiruje k tomu připravit si ho v práci nebo na cestách částečně čerstvý. „Rozblemcaný“ salát v krabičce skutečně není nic moc.
Máte zájem, abych sdílela i o každodenní jednoduché až triviální recepty?
Krásně jarní jednoduchý recept na mnoho způsobů. Udělejte si domácí chlebíky/krekry. Klidně stylem „co dům dal“.
A k tomu fermentovaný kešu „sýr“. Pokud se vám nechce fermentovat, vynechte probiotika a udělejte si kešu pomazánku.
Vydatný podzimní salát s bio kurkumou a zázvorem, který v tomto období působí jako skvělá prevence nachlazení. Pro dostatek bílkovin jsou v salátu také semínka a dále kysané zelí.
Zálivka je jednoduchá, bez potřeby mixování.
„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.
Těšte se tak na majonézu, kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů, pálivou omáčku a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.
Něco mezi mozzarellou a feta sýrem. Skvělý na plátky na krekry nebo na kostičky do salátu.
Rychle hotové, pár ingrediencí.
I zcela obyčejná jídla se dají udělat v dokonale zdravé a dokonale lahodné podobě. Ráda nad tím vždy přemýšlím.
Klasický okurkový salát. A přesto zcela jinak.
Mám ráda jednoduché recepty „co dům dal“. Nevyžívám se příliš v dlouhém vaření a přípravě jídla a tak pokrmy z pár ingrediencí (a přitom absolutně lahodné) mě uvádějí v nadšení.
Ochutnejte mrkvovo-cuketové placky, které jsou vláčné, lehce mastné a s majoránkou, česnekem a solí připomínají malé bramboráčky.
V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)
Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby?
Nahlas přemýšlím, zda nevytvořit rubriku receptů „za 5 minut hotovo. I s mytím.“ Zjistila jsem totiž, že takové recepty mi jdou úplně nejlépe. Nejsem zrovna holka, co by se ráda a dlouho otáčela v kuchyni (ano, proto mám blog o jídle ), ale možná právě proto jsem mistrem rychlých receptů. Na Lahodném blogu jich mám však pomálu.
Stál by jsi, můj milý lahodný čtenáři, o takové recepty?
Salát s kešunézou je takovým podobným rychlým receptem. Je vynikající, jednoduchý a skvěle vám poslouží nejen na vánoční stůl.