LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Pizza placky – pizza chleba (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9041

U všech možných raw chlebů a placek je nevýhoda, že jsou sice rychle hotové, ale potom se dlouho suší. Tak je to sice i s normálním chlebem (ten se zase déle připravuje i peče), ale zase si ho koupíte na každém rohu.

Výhodou raw chlebů a placek rozhodně je, že vydrží skvělé několik týdnů ba v případě nouze i měsíců. I když v praxi vydrží maximálně pár hodin. A jsou fuč. Nevím, jak je to možné :-D Běžný chleba přeci do druhého dne většinou vydrží. :)

Pizza placky jsou vynikající, se sušenou cibulkou navrchu. A navíc se z nich dají udělat dokonalé sandwiche. Připravte si pizza placky a recept na sandwiche bude následovat.

RAW ŽAMPIONOVÁ PIZZA – jako pravá :)

SAM_7204

V živé kuchyni se někdy názvy připodobňují k vařeným jídlům, aby se zmírnila závislost na vařeném a pokrm dané jídlo připomínal.

V případě této syrové pizzy to však neplatí – je to skutečná pizza. Výborná a sytá, takže zasytí i naše mužské protějšky.

Umím si představit vzít tuto pizzu i na oslavu a ukázat, že živá kuchyně zdaleka není „jenom“ salát.

Rolky z Irského mechu (Chondrus crispus) – křupavá lahůdka

imageresize-1

Vytvořte si vlastní wrapy z jedné ingredience a z koření. Tento recept je pro wrapy na slano. Ty pak můžete použít potřít hořčicí a obložit zeleninou, fermentovaným sýrem, semínky, naklíčenými semínky, nebo čímkoliv jiným, co Vás zrovna napadne.

Irský mech (mořská řasa Chondrus crispus) je navíc nízkokalorický a tak se skvěle hodí i pro redukci váhy. Naplníte-li rolky zeleninou a jednoduchým dipem, můžete jich sníst v podstatě jakékoliv množství.

, , ,

3 psi? Neee, chipsy! Z mořské řasy. (raw, vegan, 3 ingredience + koření)

F63F6330-BC03-4E51-B45F-C23B54798ED4

Tři psi? Neeee, chipsy!

Skvěle dochucené chipsy z mořské řasy Irský mech. Umixujete dohromady, usušíte, nalámete. Hotovo.

, , , , , ,

Vegan klobása (skoro raw)

Screen Shot 2018-12-06 at 18.55.28

Marcus s Carou slavili Oktoberfest. To sice není až zase tak moc zajímavá informace, co ale zajímavé je, že připravili raw vegan jakože klobásu. Ale posuďte sami. Vypadá skutečně jako německý bratwurst. A chutná? No po ořechách, samozřejmě. A pokud pikantně dochutíme, je to fakt skvělé.

A proč by vaše veganské jídlo mělo vypadat jako klobása?

„Udělej si vlastní“: hořčici! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 5/6

mustard

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup (již uveřejněno), hořčici, dresing tisíc ostrovů (již uveřejněno), pálivou omáčku (již uveřejněno) a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

‹ Předchozí příspěvky