LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Avokádová pomazánka s houbami (raw, vegan, bez ořechů)

IMG_1222-e1507223579554

Houby kam se podíváš. Sezóna hub je v plném proudu. A máte-li již nasušeno, vyzkoušejte avokádovou pomazánku na chleba s rajčátky a houbami.

Zelenou pomazánku kupodivu s chutí baštil i můj malý František, ačkoliv jinak cokoliv zeleného moc rád nemá. Vyzkoušejte.

Super jednoduchý čokoládový krém, dětmi zvaný „čokej kém“ (raw, vegan, bez lepku)

ramadan-gb545c5d5a_640

Počkej, co? Ale ne počkej, „čokej kém,“ přece.

Skvěle chutná, skvěle zasytí, je sladký a super jednoduchý. Nepotřebujete ani mixér, stačí rozmačkat vidličkou. Prostě ideál.

Když nebyl ve školce „čokej kém“, jak říkaly naše děti, bylo kolem toho pozdvižení.

Vyzkoušejte a dejte mi vědět! Lahodné pochutnání nad čokej kémem přeje,

Mgr. Klára Hlaváčová

, , , , ,

Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan)

maxresdefault

Možná vám přijde vhod recept na salát s vynikající krémovou zálivkou od Kristiny. Co naplat, jsem salátová :)

Podobné saláty děláme doma často a brzy pro Vás nafotím náš nejoblíbenější super jednoduchý recept s kešunézou z kapary.

Kristinin nekuřecí salát je hutný, protože je v něm cizrna. A tak pokud jste začali sportovat, doporučuji k naplnění bříška a doplnění bílkovin.

„Udělej si vlastní“: hořčici! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 5/6

mustard

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup (již uveřejněno), hořčici, dresing tisíc ostrovů (již uveřejněno), pálivou omáčku (již uveřejněno) a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

2 recepty: syrový špenát a špenátové placičky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_6039

Mladé špenátové lístky si na jaře s oblibou dávám do salátů a nebo do smoothie. Špenát jím obvykle jenom z jara a včera mě napadlo, jaké účinky asi špenát má, že po zbytek roku na něj nemám chuť. Zeptala jsem se tedy chytré knížky a také pana Googla. Výsledkem a moudrostí těla jsem byla ohromená.

Recept na špenát a na placičky v jednom článku.

Jak udělat raw rolky a palačinky? Rolky z červené papriky

Raw-Red-Bell-Pepper-Wrap-1

Celý proces Vám ukážu na famózním receptu na rolky z červené papriky podle Amie Sue. Princip je ale stále stejný, ať již děláte palačinky z banánu na sladko nebo zeleninové rolky na slano.

Ačkoliv jsou zeleninové rolky super jednoduché, je docela alchymie vychytat je chuťově. Pokud rolka nechutná 100% lahodně, roluji ji rovnou na kompost. To, že je navíc (jako vše v živé stravě) dokonale zdravá je klíčovým bonusem, který nám raw strava dává každý den.

Lahodné raw mexické burrito se zálivkou

tumblr_moxkdkXhCq1svzuz5o1_1280

S nastávajícím podzimem možná máte chuť na sytější jídla. Další z jednoduchých receptů podle Fully Raw Kristina. K tomuto receptu je potřeba poměrně velká rozmanitost ingrediencí, ale to si zase každý upravíme dle svojí chuti a možností. ;) V receptu tedy (ostatně jako vždy) můžete dle chuti vynechat nebo přidat ingredience, aneb co dům dá.

‹ Předchozí příspěvky