LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Raw čokoládové BROWNIES s chilli papričkou (vegan, bez lepku, bez cukru)

imageresize

Přináším další recept, který se velmi podobá svému pečenému originálu a uspokojuje tak naše chuťové buňky léta navyklé na vařenou a pečenou stravu.

U nás v rodině je tento nejoblíbenější. Dezert je jednoduchý a rychlý na přípravu (odhaduji cca 30 minut). Body sklízí hlavně jedinečnou vynikající chutí a rychlou přípravou. Nic nemusíme sušit, hotový dezert pouze na chvíli zchladíme.

Vanilkové rohlíčky (raw, vegan, bez lepku)

img_7683-1

Dokonalé vanilkové rohlíčky, které nádherně provoní váš dům. Křehoučké, na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Obalte je syrovým hnědým cukrem (raw kokosové krystaly) a strouhaným kokosem. Tyhle rohlíčky jsou prostě božské.

Raw cukroví připravuji již od listopadu, což je celkem srandovní. Nakonec se ale na Lahodný blog dostane jenom skutečně pár těch nejlepších receptů. Letos jsem si také na zkoušku koupila raw cukroví, ale nakonec zjistím, že mi vždycky nejvíc chutná to moje, domácí. Máte to také tak?

,

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Borůvkové muffiny (raw gurmet, vegan, bez lepku, bez cukru)

Blueberry-Lavender-Muffins1

Doma jsme si ustálili systém, kdy jeden večer v týdnu (obvykle v neděli) uděláme pár jídel a jíme je poté celý týden. Typicky děláme raw chleba, raw placky (jako jsou třeba zelňáky nebo cuketové vysoké placky), raw sušenky nebo malý dort (v malé dortové formě).

Tento týden jsem se rozmáchla a vyzkoušela jsem ještě borůvkové muffiny.

, ,

Jak začít s živou stravou? 3+1 tip

01d5ac049342e7a29076b6e7713e6d71

Podělím se s Vámi o vlastní zkušenost. Věřím totiž, že by Vás mohla inspirovat a také pobavit.

Na začátku bylo moje silné rozhodnutí „něco“ změnit. Konkrétně změnit pocit z mého vlastního těla a mysli.

Prvotně jsem nechtěla změnit stravu nebo nedej bože životní styl. Mým záměrem nebylo stát se vitariánem nebo vegtariánem či jiným „-ánem“. ;)

Chtěla jsem to vyzkoušet. Na 14 dní… Co je 14 dní oproti celému životu? Co je 14 dní oproti věčnosti? Zkusíte to také? Moje 4 tipy Vám pomohou.

, , ,

‹ Předchozí příspěvky