LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Snoubení chutí: přirozeně sladká zmrzlina s hořkými kakaovými boby

66D43463-1A36-4C88-8A23-10AA1A642012

Máte rádi zmrzliny? Já zmrzce moc neholdovala, ale letos v létě… Jsem jak utržená ze řetězu. (Co se týče zmrzliny, samozřejmě :) )

Hořké kakaové boby spolu se sladkým, zmraženým, banánem jsou velmi osvěžující. Zmrzka z banánu je letní klasika na všechny možné způsoby a skvělé je, že se vyhnete kupovaným nanukům plných cukru. Zkrátka snoubení chutí: přirozeně sladká zmrzlina s hořkými kakaovými boby.

Vychujte si léto.

Banánové Tirawmisu (s variantou i bez ořechů).

IMG_20140719_172050

Jednoduchý a rychlý recept, který chuťově i vzhledově připomíná klasický italský moučník Tiramisu. Pokud máte rádi banány a raw dezerty bez ořechů, čtěte dále. Raw tiramisu by se také dalo pojmenovat jako „banány s banánem“. :) Základem jsou banány místo cukrářských piškotů a krém vytvoří opět banány rozmixované pro zvýraznění chuti s broskví.

Raw veganský „vaječný“ koňak

Raw-Vegan-EggnogFB-e1419207784206

Ne, není to překlep. Veganský „vaječný“ koňak? Ano, i to je možné…

Amie Sue popisuje, že když koňak udělala, chodila po domě a dávala všem ochutnat, aby měla seriózní zpětnou vazbu. A její neteř se trošku napila a říká: „Fuj, odporné.“ Amie Sue se lekla a v tu chvíli neteř dodala: „Chutná to úplně stejně jako vaječný koňak.“ :-D

,

Raw nudle s mákem

nudle

Při přečtení nadpisu Vás mohou napadnout nudle s mákem, které jsme jako děti jedli ve školní jídelně. Ať už jste je měli rádi nebo ne, tyto super zdravé raw banánové nudle jsou prostě vynikající. Mohou sloužit jako dezert i jako hlavní jídlo.
Nejlepší jsou recepty, na které když dostanete chuť, můžete si je hned připravit. A tento recept je přesně takový – pokud máte doma (jako my) stále namražené nějaké ty banány.

Palačinky s nutellou (bez lepku, raw nebo vegan) + Naučte se „lněné vejce“, které nahradí vejce běžné

maxresdefault 2

Kdo by někdy nedostal chuť na pořádnou baštu… Původně jsem chtěla napsat prasárnu, ale přišlo mi to nepatřičné :)

Podívejte se na recept na běžné jídlo v jeho zdravé a výživné verzi. Když se chce, prý všechno jde. A tyhle palačinky na americký způsob navrstvené na sobě fakt jdou. Recept je od zábavné Laury z Raw not Gross.

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí.

1

Zdá se mi, že Kristina je přebornicí ve smoothie, která jsou na všechny způsoby skutečně lahodná. A také je přebornicí ve zmrzlinách. Dnes mám pro vás 3 „vyletněné“ recepty na smoothie od Kristiny. Plus tip, jak na zelená smoothie u dětí.

,

‹ Předchozí příspěvky