LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw jahodová marmeláda s datlemi (na cukroví nebo jinam)

Strawberry-Date-Jam-1

Cukroví a marmeláda jde dohromady. Tento lahodný recept podle Amie Sue je prostě tradiční. Skládá se ze dvou ingrediencí, které můžete libovolně měnit.

Místo jahod lze použít jablka, švestky, mango, meruňky, fíky i další lahodnosti a vytvořit si tak úžasný raw džem, který v lednici vydrží až 2 týdny.

,

Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan)

maxresdefault

Možná vám přijde vhod recept na salát s vynikající krémovou zálivkou od Kristiny. Co naplat, jsem salátová :)

Podobné saláty děláme doma často a brzy pro Vás nafotím náš nejoblíbenější super jednoduchý recept s kešunézou z kapary.

Kristinin nekuřecí salát je hutný, protože je v něm cizrna. A tak pokud jste začali sportovat, doporučuji k naplnění bříška a doplnění bílkovin.

Vynikající salát s „kešunézou“ nejen na vánoce (raw, vegan)

img_7727

Nahlas přemýšlím, zda nevytvořit rubriku receptů „za 5 minut hotovo. I s mytím.“ Zjistila jsem totiž, že takové recepty mi jdou úplně nejlépe. Nejsem zrovna holka, co by se ráda a dlouho otáčela v kuchyni (ano, proto mám blog o jídle :) ), ale možná právě proto jsem mistrem rychlých receptů. Na Lahodném blogu jich mám však pomálu.

Stál by jsi, můj milý lahodný čtenáři, o takové recepty?

Salát s kešunézou je takovým podobným rychlým receptem. Je vynikající, jednoduchý a skvěle vám poslouží nejen na vánoční stůl.

, , ,

Raw vlašský salát

Apple-Cabbage-Slaw-1

Raw vlašský salát ve skutečnosti není vlašským salátem ani zdaleka (což je podle mě moc dobře :) ). Obsahuje totiž červené zelí a jablka. Když jsem ho ale uviděla, první, co mě napadlo bylo, že je vypadá úplně stejně jako vlašský salát. Díky jablkům a zelí je salát velmi osvěžující, nádherně voní a má svěží a lehkou chuť. Chuťově se v salátu mísí sladké a kyselé, což mám moc ráda. Nenechte se odradit názvem (nebo Vás raw vlašský salát naopak přilákal?) a směle do toho.

Sušené lahodné dárky, které snadno vyrobíte doma

dehydrated-fruit-gift4

Miluji inspiraci na dárky, kterými mohu potěšit svoje blízké nebo sama sebe. Následující isnpirace pochází od Amie Sue a je geniální v tom, že podobné dárečky mohou sloužit jako samostatná drobná pozornost pro přátele a nebo jako krásně zabalený doplněk pro zakoupený dárek. Je krásné, když si uděláme čas sami pro sebe a pokud nás to baví, tento čas využijeme třeba výrobou podobných lahůdek.

,

Rukolové smoothie

3

Doma si nyní užíváme plnými doušky bio rukolu. A protože jí kupujeme velké množství, vymýšleli jsme, jak ji zařadit do našeho jídelníčku ještě jinak, než do salátů, zálivek a pesta. Rukolové smoothie chutná po čerstvě sklizených jablkách a voní jako slunný podzim. Je plné živin, chlorofylu a látek posilujících játra.

‹ Předchozí příspěvky