LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vánoční raw perník s fíkovou marmeládou

B8D75768-9EB0-4751-B2F7-C4604EED88E9

Perník na vánoce je klasika. Ach ta vůně. K snídani nebo ke kávě, mňam. Proč ale nezkusit jeho nepečenou raw variantu?

Krásně nám provoní celý dům a pokud nemáte rozmyšlené dobré schovky, zmizí rychlostí blesku. Skladujte však ideálně v lednici. Pokud nechcete použít perníkové koření, můžete využít bio cejlonskou skořici.

Přeji lahodnou vánoční náladu, Klára

,

Mandlovo – kokosové RAFFAELLO kuličky – 3 ingredience, nekonečně mnoho variací

delicacies-gd644fe766_640

Pokud byste nááhodou zapomněli, že po roce jsou tu vánoce, nevadí. :) Tyhle mandlovo – kokosové kuličky jsou hotové raz dva. A navíc se vsadím, že mandle, kokos i sladidlo doma stopro máte.

Až se tedy vánoce zeptají, co máte na stole dobrého, můžete během odpovědi v klidu a vánoční pohodě ukoulet raw mega super hyper dobré kuličky. :)

, ,

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku)

tiramisu-2462152_640

Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.

Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.

Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.

, , ,

Tajemství raw chleba a chlebové chuti? Znám ho! Je třeba dodržet určitý postup. Raw chleba s marinovanou cibulkou a psylliem (domácí recept)

IMG_9234 copy copy

Do běžného kupovaného chleba a pečiva se přidávají přísady, kterým je dobré se obloukem vyhnout. Raw chleba samozřejmě chutná jinak, jinak než na co jsme zvyklí. Časem jsme ale doma vychytali hlavní ingredience a hlavně výrobní postupy, aby byl raw chleba skutečně lahodným zážitkem.

Jakub, můj domácí specialista na raw chleba, recepty stále upravuje a zdokonaluje. A stále přichází, s lehkostí a jen tak mimoděk, s dalšími a dalšími variantami raw chleba se skutečně chlebovou chutí.

Znám zkrátka tajemství lahodného raw chleba. Recept naleznete v článku.

Nugátové pralinky s datlovou pastou z Aseel (raw, vegan)

img_8297

Nugátové pralinky z datlové pasty jsou super jednoduché. Je třeba dodržet návod postupu, aby se pasta krásně prolnula s kokosovým olejem a máte vyhráno. (Kdo jste byl na blogu již dneska dříve, mohl jste si přečíst, že se pasta prolnula s KOKSOVÝM olejem, ale to byl samozřejmě překlep, ehm…)

Jako vánoční dárek jsem od Martina Třešňáka z „Vařit či nevařit“ dostala jejich zcela novou raw kuchařku Zdravé cukroví. Martine díky, moc mě to potěšilo! A právě z této knihy jsem čerpala lahodný recept, který jsem si jenom mírně upravila.

,

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

‹ Předchozí příspěvky