LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Raw veganský „vaječný“ koňak

Raw-Vegan-EggnogFB-e1419207784206

Ne, není to překlep. Veganský „vaječný“ koňak? Ano, i to je možné…

Amie Sue popisuje, že když koňak udělala, chodila po domě a dávala všem ochutnat, aby měla seriózní zpětnou vazbu. A její neteř se trošku napila a říká: „Fuj, odporné.“ Amie Sue se lekla a v tu chvíli neteř dodala: „Chutná to úplně stejně jako vaječný koňak.“ :-D

,

RAW piña colada kuličky (vegan, bez lepku)

imageresize-16

Léto nás již zve na slunečné pláže. A s tím spojené asociace. Piña colada kuličky obsahují tučný kokos, ale i trochu ořechů a sušené ovoce. Zdroje zdravých tuků se hodí i v létě.

Piña colada se pije zejména na karibských plážích. Raw piña colada kuličky Květa Vondráková upravila na evropské poměry, ale zachovala vysoce kvalitní základní suroviny. Přeneste co na karibské pláže spolu se mnou. :)

, ,

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Vánoční raw tiramisu s Irským mechem (aktualizovaná verze)

tiramisu6

Dnes o půlnoci končí akce -30% na Irský mech.

Vyzkoušený dokonalý sváteční recept od Amie Sue. Vánoční tiramisu s živým kolagenem ve formě Irského mechu je nadýchaná pochoutka plná živin a lahodné chuti.

Dezert je velmi sytý a přitom díky Irskému mechu lehký. Irský mech je mořská řasa, která vytváří rosolovitou hmotu, úžasnou pro nadýchané dezerty. Irský mech v hojné míře využívá Markus Rothkranz pro jeho pozitivní účinky na lidské tělo a také pro jeho možnosti využití v živé kuchyni.

Dezert je napoprvé složitější, ale při troše cviku se stává snazším a snazším.

Tiramisu take můžete rozkrájet na menší kostičky jako raw cukroví.

, ,

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

Jahodový dortík ze 2 ingrediencí (raw, vegan, bez lepku, bez cukru, bez ořechů)

IMG_5978 (1)

Možná i vy máte podobnou zkušenost z dětství. Milovala jsem babiččiny ovocné knedlíky. Hlavně ty jahodové. Jedla jsem je tím způsobem, že jsem knedlíček rozkrojila a jahodu uvnitř jsem slupla jako malinu. Před nějakým časem jsem si uvědomila, že toto dělám se spoustou jídla – např. u raw dortíků. Sním ovocný nebo čokoládový krém a korpus nechávám na talíři.

A tak jsem si pro sebe vytvořila ideální jahodový dezert.

‹ Předchozí příspěvky