LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Rychlé okurkové pickles hotové přes noc (raw, vegan, bez lepku)

Raw-Sweet-Bread-and-Butter-Overnight-Pickles66

Rychlé okurkové pickles jsou úžasně lahodné. Navíc jsou hotové přes noc. A čím déle je necháte, tím jsou lepší.

Tento „lák“ na okurky je naprosto dokonalý. Po snězení lák nevylévejte, prostě si udělejte další okurky. Lák Vám skvěle poslouží také jako jednoduchá zálivka na salát.

Avokádová pomazánka s houbami (raw, vegan, bez ořechů)

IMG_1222-e1507223579554

Houby kam se podíváš. Sezóna hub je v plném proudu. A máte-li již nasušeno, vyzkoušejte avokádovou pomazánku na chleba s rajčátky a houbami.

Zelenou pomazánku kupodivu s chutí baštil i můj malý František, ačkoliv jinak cokoliv zeleného moc rád nemá. Vyzkoušejte.

Pizza placky – pizza chleba (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9041

U všech možných raw chlebů a placek je nevýhoda, že jsou sice rychle hotové, ale potom se dlouho suší. Tak je to sice i s normálním chlebem (ten se zase déle připravuje i peče), ale zase si ho koupíte na každém rohu.

Výhodou raw chlebů a placek rozhodně je, že vydrží skvělé několik týdnů ba v případě nouze i měsíců. I když v praxi vydrží maximálně pár hodin. A jsou fuč. Nevím, jak je to možné :-D Běžný chleba přeci do druhého dne většinou vydrží. :)

Pizza placky jsou vynikající, se sušenou cibulkou navrchu. A navíc se z nich dají udělat dokonalé sandwiche. Připravte si pizza placky a recept na sandwiche bude následovat.

Dokonalé cibulové wrapy (raw, vegan) podle TannyRaw

maxresdefault

Mrkněte na video od Tanny na skvělé cibulové krekry/wrapy. Jsou báječné a nyní na zimu se skvěle hodí. Miluju cibuli, pokud vy také, neváhejte a recept vyzkoušejte.

Pokud neznáte Tanny, na youtube má skvělou sérii sušených krekrů a wrapů. Postupně některé zajímavé recepty přeložím. Mimochodem, kolik byste řekli, že je Tanny let? Dejte tip do komentářů.

Rychlé sushi (raw/vegan) s Tamari omáčkou – FOTORECEPT podle Rothkranze

Screen Shot 2021-02-17 at 14.17.34

Raw vegan „sushi, ve kterém se nekladou meze fantazie. Uděláme si pomazánku, potřeme plátky řasy Nori, dozdobíme zeleninou a máme hotovo. Je to velmi efektní, překvapivě rychlé a dobré. Vyzkoušíte?

Recept podle Markuse Rothkranze a Cary Brotman.

, , ,

Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan)

maxresdefault

Možná vám přijde vhod recept na salát s vynikající krémovou zálivkou od Kristiny. Co naplat, jsem salátová :)

Podobné saláty děláme doma často a brzy pro Vás nafotím náš nejoblíbenější super jednoduchý recept s kešunézou z kapary.

Kristinin nekuřecí salát je hutný, protože je v něm cizrna. A tak pokud jste začali sportovat, doporučuji k naplnění bříška a doplnění bílkovin.

‹ Předchozí příspěvky