LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Sirup na kašel s Irským mechem a vitamínem C, který posiluje imunitu

IMG-20170920-WA0002-1024x576 2

Sirup s Irským mechem (Chondrus crispus) a vitaminem C, který přispívá k normální funkci imunitního systému a k normální psychické činnosti.

Irský mech se řadí mezi ČERVENÉ mořské řasy (ačkoliv je světlý, ale máme i jeho fialovou variantu). Jeho účinky na těchto stránkách nesmíme uvádět, prosím vygůglujte si účinky červených mořských řas.

Sirup užívejte denně.

Honí vás mlsná? Cibulové kroužky (raw, vegan)

IMG_20140630_060916

Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.

Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.

3 + 1 druh raw vánočního cukroví v jednom: Limetkové kuličky s brusinkou

DSC_1937-1024x678

Dostala jsem chuť na něco kyselého. A přitom sladkého. S jemným dozvukem kakaového másla, ozvláštněné špetkou koření. Přitom rychlého, jednoduchého a efektního.

Během pár chvil jsem vytvořila 4 druhy vánočního cukroví. :-D Na jeden zátah. Tak tomu já říkám efektivita. Chcete také? Tak pojďme na to. 3 + 1 druh raw vánočního cukroví v jednom.

,

Tajemství raw chleba a chlebové chuti? Znám ho! Je třeba dodržet určitý postup. Raw chleba s marinovanou cibulkou a psylliem (domácí recept)

IMG_9234 copy copy

Do běžného kupovaného chleba a pečiva se přidávají přísady, kterým je dobré se obloukem vyhnout. Raw chleba samozřejmě chutná jinak, jinak než na co jsme zvyklí. Časem jsme ale doma vychytali hlavní ingredience a hlavně výrobní postupy, aby byl raw chleba skutečně lahodným zážitkem.

Jakub, můj domácí specialista na raw chleba, recepty stále upravuje a zdokonaluje. A stále přichází, s lehkostí a jen tak mimoděk, s dalšími a dalšími variantami raw chleba se skutečně chlebovou chutí.

Znám zkrátka tajemství lahodného raw chleba. Recept naleznete v článku.

Raw chia mandlové kuličky s kokosem

2011-09-07-11-15-47

Chia mandlové kokosové kuličky je další jednoduchý raw recept, který si umím živě představit i jako skvělé raw vánoční cukroví. Potřebujeme 7 ingrediencí a i zde, jako v mnoha jiných raw receptech, je možné suroviny nahradit. Pokud tedy něco nemáte doma, neváhejte a improvizujte. Přeji Vám sladký život :)

,

Hájkovy ZAVŘENINY podle Anastazie

4

Připomínám skvělý článek pana Hájka, který uveřejnil na svém blogu. Jedná se o velmi elegantní a rychlý způsob, jak uchovat sezónní ovoce, např. švestky, maliny, ostružiny, borůvky, mirabelky apod. až do jara (a déle), bez jakýchkoliv dalších látek a v raw kvalitě. Článek je zároveň velmi vtipný. Přečtěte si o Hájkových zavřeninách podle Anastazie.

5 raw salátových dresingů podle Kristiny

maxresdefault

Umět a zkoušet dobré salátové zálivky je v živé kuchyni velmi zábavné. I stejný salát udělají různé zálivky úplně jiným a uspokojí naše chuťové buňky.

Dnešních 5 inspirací na jednoduché a rychlé salátové dresingy vytvořila Kristina. Chuťové dokonalé zálivky jsou nejen velmi lahodné, ale také krásně barevné. Dají se jíst i očima.