LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Raw veganský „vaječný“ koňak

Raw-Vegan-EggnogFB-e1419207784206

Ne, není to překlep. Veganský „vaječný“ koňak? Ano, i to je možné…

Amie Sue popisuje, že když koňak udělala, chodila po domě a dávala všem ochutnat, aby měla seriózní zpětnou vazbu. A její neteř se trošku napila a říká: „Fuj, odporné.“ Amie Sue se lekla a v tu chvíli neteř dodala: „Chutná to úplně stejně jako vaječný koňak.“ :-D

,

Super jednoduchý čokoládový krém, dětmi zvaný „čokej kém“ (raw, vegan, bez lepku)

ramadan-gb545c5d5a_640

Počkej, co? Ale ne počkej, „čokej kém,“ přece.

Skvěle chutná, skvěle zasytí, je sladký a super jednoduchý. Nepotřebujete ani mixér, stačí rozmačkat vidličkou. Prostě ideál.

Když nebyl ve školce „čokej kém“, jak říkaly naše děti, bylo kolem toho pozdvižení.

Vyzkoušejte a dejte mi vědět! Lahodné pochutnání nad čokej kémem přeje,

Mgr. Klára Hlaváčová

, , , , ,

Dýňové kuličky v raw čokoládě (raw, vegan, bez lepku)

437329F1-BC59-4A22-8619-213CDBFE3DB4

Pokud si nevíte rady, co s velkou úrodou dýní, tento recept je přesně pro Vás.

Recept z dalšího Čokofestu od Květy Vondrákové. Opět s velkým úspěchem připravováno přímo na pódiu. Květa prohlásila: „Bohužel nemůžu udělat lepší fotky, lidé, ta zlatíčka, mi to berou přímo pod rukama.“

A tak tedy dnes přidávám recept, který mizí přímo pod rukama.

Přeji Vám lahodné pochutnání a mnoho láskyplných rukou, které budou kuličky jíst, Klára

, , , ,

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Raw chléb s karamelizovanou cibulkou a naklíčeným ovsem

DSC_0546_resize

Základem tohoto raw chleba, který mu dodá jeho jedinečnou chuť, je „zkaramelizovaná“ cibulka. Jinými slovy cibulka, která je 24 hodin naložená v marinádě. Jakub v tomto případě vytvaroval menší veky, které poté rozkrájel na jednohubky. Z takovýchto malých krajíčků můžeme udělat báječné jednohubky: potřeme pestem z medvědího česneku a ozdobíme sušeným rajčátkem.

Raw vlašský salát

Apple-Cabbage-Slaw-1

Raw vlašský salát ve skutečnosti není vlašským salátem ani zdaleka (což je podle mě moc dobře :) ). Obsahuje totiž červené zelí a jablka. Když jsem ho ale uviděla, první, co mě napadlo bylo, že je vypadá úplně stejně jako vlašský salát. Díky jablkům a zelí je salát velmi osvěžující, nádherně voní a má svěží a lehkou chuť. Chuťově se v salátu mísí sladké a kyselé, což mám moc ráda. Nenechte se odradit názvem (nebo Vás raw vlašský salát naopak přilákal?) a směle do toho.

Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou

Chocolate-Cake-with-Strawberry-Apricot-Jam101

Variací na tyto dortíčky je mnoho a já se rozhodla, že uveřejním dvě. Tyto jsou podle Amie Sue a jsou inspirovány jejími staršími recepty. Druhý uveřejněný recept bude moje variace na tyto dortíčky s meruňkovo mangovým džemem, které jsem pro tento čas pojmula také vánoční raw cukroví.

Čokoládové dortíčky se hodí pro každou příležitost i jen tak ke zdravému mlsání. Dají se udělat jako dort, jako menší dortíčky akorát tak do úst nebo jako větší zákusky. I džem se dá různě obměňovat podle sezónnosti ovoce. Co vím jistě, že Vám budou skutečně chutnat.

,

‹ Předchozí příspěvky