LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

Jak udělat raw rolky a palačinky? Rolky z červené papriky

Raw-Red-Bell-Pepper-Wrap-1

Celý proces Vám ukážu na famózním receptu na rolky z červené papriky podle Amie Sue. Princip je ale stále stejný, ať již děláte palačinky z banánu na sladko nebo zeleninové rolky na slano.

Ačkoliv jsou zeleninové rolky super jednoduché, je docela alchymie vychytat je chuťově. Pokud rolka nechutná 100% lahodně, roluji ji rovnou na kompost. To, že je navíc (jako vše v živé stravě) dokonale zdravá je klíčovým bonusem, který nám raw strava dává každý den.

Raw lízátka pro děti z ovocné „kůže“ s Irským mechem

Chocolate-covered-Blueberry-Leather11

Mojí inspirativní zákaznicí jsem byla požádána o další recept s Irským mechem, nejlépe pro děti na dětskou oslavu a navrch s čokoládou. Něco nápaditého, ovocného, čokoládového a božsky dobrého. Aby chutnal i dětem, co běžně jedí vařenou stravu a na raw chutě nejsou úplně zvyklé.
Ano, tento recept je složitější, i když ne tolik, jak vypadá. A rozhodně JE gurmánský.

,

Raw chia mandlové kuličky s kokosem

2011-09-07-11-15-47

Chia mandlové kokosové kuličky je další jednoduchý raw recept, který si umím živě představit i jako skvělé raw vánoční cukroví. Potřebujeme 7 ingrediencí a i zde, jako v mnoha jiných raw receptech, je možné suroviny nahradit. Pokud tedy něco nemáte doma, neváhejte a improvizujte. Přeji Vám sladký život :)

,

Snídaně podle Mirandy Kerr

Miranda3

Skvělý tip na snídani podle Mirandy Kerr. Mirandou se velmi ráda inspiruji, protože je krásná, stále vypadá mladě, je vitální a velmi úspěšná. Velmi ráda se nechávám inspirovat lidmi, kterým jejich životní styl, jejich myšlení a přesvědčení evidentně fungují. A Miranda je jedním z takových lidí.

, ,

RAW ŽAMPIONOVÝ GULÁŠ

1

Sdílím úžasný recept Lubomíra Špačka, který jsem si připravila již pětkrát. Miluji ho (ten guláš). Kdo má rád kmín, doporučuji přidat k umixování ještě velkou lžíci kmínu. Také tento recept, jako všechny další recepty, naleznete i na našem Lahodném e-shopu (www.lahodnosti.cz) na hlavní stránce.