LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw veganský „vaječný“ koňak

Raw-Vegan-EggnogFB-e1419207784206

Ne, není to překlep. Veganský „vaječný“ koňak? Ano, i to je možné…

Amie Sue popisuje, že když koňak udělala, chodila po domě a dávala všem ochutnat, aby měla seriózní zpětnou vazbu. A její neteř se trošku napila a říká: „Fuj, odporné.“ Amie Sue se lekla a v tu chvíli neteř dodala: „Chutná to úplně stejně jako vaječný koňak.“ :-D

,

Zelené smoothie s divokými bylinkami a květy

BA62B160-823D-4EE3-8887-50237A53D60D

Máte rádi zelená smoothie? Pro mnohé z nás jsou ranní vzpruhou nebo dokonce jedním ze základů jídelníčku. Do smoothie je skvělé přidat trošku zeleného, trošku ovoce (klidně méně sladkého) a něco nutričně bohatého.

Inspirujte se a udělejte si smoothie s divokými bylinkami a květy, co kde právě jsou. Nebojte se mladých kopřiv, listů pampelišek, sedmikrásek apod. Chutné jsou i mladé lístky buků, na zahrádce pak kadeřávek, rukola, polníček nebo roketa. Sbírejte je nebo pěstujte v čistém prostředí, kde se nehnojí a nestříká chemií. Dbejte také na vlastní informovanost, ušetříte si mnohá zklamání ohledně chutí a bezpečnosti plevelů.

3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí.

1

Zdá se mi, že Kristina je přebornicí ve smoothie, která jsou na všechny způsoby skutečně lahodná. A také je přebornicí ve zmrzlinách. Dnes mám pro vás 3 „vyletněné“ recepty na smoothie od Kristiny. Plus tip, jak na zelená smoothie u dětí.

,

Jak vytvořit želatinu z Irského mechu? (video-návod)

img_7175

Jak si vytvořit želatinu z Irského mechu? Želatina je následně super do smoothie, koktejlů, chlebů, krekrů, dezertů a aspiků. Zajišťuje nadýchanost potravin a navíc se jedná o kolagenovou bombu. Slouží místo vajec a tak by jsme ji mohli nazvat i veganským rostlinným vejcem.

,

Palačinky z mladého kokosu (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů, 2 ingredience)

Young-Thai-Coconut-Wraps1

V poslední době jsem se zcela zamilovala do mladého kokosu. Mám na něj stále chuť. Miluji čerstvé mladé thajské kokosy, které jsou skutečně osvěžující.

Z dužniny kokosového ořechu dělám hodně jednoduchých jídel – od indického chleba naan až po marinovaný kokos s tamari. Dužnina z kokosu je také skvělá do smoothie. Líbí se mi, že kokos zpracuji úplně celý.

Voda z mladého kokosu se mimořádně dobře tráví a tak je skvělá zejména samotná. Když si připravíte lahodný nápoj (mladý kokos má 400-600 ml kokosové vody) a využijete i kokosovou dužninu, je to úžasná investice do Vašeho zdraví.

Foto návod: Jak dobře připravit gel z Irského mechu?

Po dvou a půl hodině.

S vytvářením fotonávodu k přípravě Irského mechu jsem byla inspirována k vytvoření nové rubriky „Raw techniky“, kde se postupně dozvíte veškeré techniky využívané v živé kuchyni, jako je sušení, příprava ořechových a semínkových mlék, fermentování, namáčení, klíčení, přípravu nudliček a špaget, obalování, odšťavňování, přípravu smoothie a další vychytávky. Jsem nadšená z těchto „základních“ dotazů, protože to znamená, že Lahodný blog inspiruje i úplné začátečníky, stejně tak jako dlouholeté příznivce živé stravy. Veškeré vaše inspirace velmi, velmi oceňuji. A teď již k Irskému mechu. :)