Medový RAW dezert – recept pro Dobré ráno ČT2
Medový dezert ze čtyřchodového menu, které vařila Květa Vondráková v Dobrém ránu na ČT2. (ke shlédnutí ZDE (a zaklikněte „Medové recepty“). Níže je přepis celého receptu včetně postupu.
Za fotky děkujeme Dobrému ránu ČT2, konkrétně fotil Martin Palko.
Přeji Vám lahodné dny a užijte si recept,
Mgr. Klára Hlaváčová
vařila Květa Vondráková
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
1. vrstva do sklenice:
5 velkých datlí MEDJOOL
2 lžíce mletých (nasekaných) nepasterovaných raw mandlí
1 lžíce nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů
1 lžička mleté bio kávy
špetka himálajské soli
1) Datle Medjool vypeckujeme a nasekáme na jemno. Vše smícháme rukama na drobenkovou hmotu a dáme na dno skleniček.
2. vrstva krémová do sklenice:
100g raw a bio kešu (předem namočit)
1/2 banánu
2 polévkové lžíce gelu z Irského mechu
trochu vody
šťáva z 1 bio citronu
med
špetka kardamonu
2) Kešu namočíme na 1-2 hodiny.
3) Gel z Irského mechu připravíme dle návodu na etiketě. Irský mech dobře několikrát proláchneme, namočíme na cca 15 minut. Opět propláchneme. Rozmixujeme ve vysokorychlostním mixéru s trochou vody na jemný gel.
4) Kromě banánů vše společně rozmixujeme na krémovou hmotu a plníme do sklenice. Proložíme na kolečka nakrájenými banány.
3. vrstva medová poleva:
med
nepražený kakaový BIO prášek
nasekané vlašské nebo pekanové ořechy na dozdobení
5) Med a nepražený kakaový prášek smícháme dohromady. Do sklenic vložíme tuto poslední vrtsvu a ozdobíme vlašskými ořechy.
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
vařila Květa Vondráková, http://www.lahodnosti.cz/?ref=350
Máte zájem o velkoobchodní spolupráci? Přehled lahodností: https://www.lahodnosti.cz/obsah/7-velkoobchod
Kontakt: lahodnosti.kveta@gmail.com, tel.: 734 799 449
Autor fotografii: Martin Palko https://www.facebook.com/artinczech/ , Dobré ráno na ČT2
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, raw cukroví
Ingredience: banán, čerstvý irský mech, gel z irského mechu, Irský mech, kardamon, káva, med, medjool, nepasterované mandle, nepražený kakaový prášek, pekanové ořechy, raw kešu, raw mandle, vlašské ořechy
Ingredience: banán, čerstvý irský mech, gel z irského mechu, Irský mech, kardamon, káva, med, medjool, nepasterované mandle, nepražený kakaový prášek, pekanové ořechy, raw kešu, raw mandle, vlašské ořechy
Facebook Comments
‹ Rolky z Irského mechu (Chondrus crispus) – křupavá lahůdka Čokoládovo-banánová palačinka (raw, vegan, bez lepku, bez cukru) ›