LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Medový RAW dezert – recept pro Dobré ráno ČT2

86807893_10162930792155134_2240158893239959552_o

Medový dezert ze čtyřchodového menu, které vařila Květa Vondráková v Dobrém ránu na ČT2. (ke shlédnutí ZDE (a zaklikněte „Medové recepty“). Níže je přepis celého receptu včetně postupu.

Za fotky děkujeme Dobrému ránu ČT2, konkrétně fotil Martin Palko. 

Přeji Vám lahodné dny a užijte si recept,

Mgr. Klára Hlaváčová

vařila Květa Vondráková

86807893_10162930792155134_2240158893239959552_o 2

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

DSC01184_HDR_fb

Recept v Dobrém ránd připravila KVĚTA VONDRÁKOVÁ

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):

1. vrstva do sklenice:

5 velkých datlí MEDJOOL

2 lžíce mletých (nasekaných) nepasterovaných raw mandlí

1 lžíce nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů

1 lžička mleté bio kávy

špetka himálajské soli

1) Datle Medjool vypeckujeme a nasekáme na jemno. Vše smícháme rukama na drobenkovou hmotu a dáme na dno skleniček.

cerstve-bio-datle-medjool-100-g

2. vrstva krémová do sklenice:

100g raw a bio kešu (předem namočit)

1/2 banánu

2 polévkové lžíce gelu z Irského mechu

trochu vody

šťáva z 1 bio citronu

med

špetka kardamonu

2) Kešu namočíme na 1-2 hodiny.

3) Gel z Irského mechu připravíme dle návodu na etiketě. Irský mech dobře několikrát proláchneme, namočíme na cca 15 minut. Opět propláchneme. Rozmixujeme ve vysokorychlostním mixéru s trochou vody na jemný gel.

4) Kromě banánů vše společně rozmixujeme na krémovou hmotu a plníme do sklenice. Proložíme na kolečka nakrájenými banány.

 kesu-orechy-raw-bio-1-kg

 5) Med a nepražený kakaový prášek smícháme dohromady. Do sklenic vložíme tuto poslední vrtsvu a ozdobíme vlašskými ořechy.

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

86807893_10162930792155134_2240158893239959552_o 2

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

DSC01226_HDR_fb

KVĚTA VONDRÁKOVÁ

 

vařila Květa Vondráková, http://www.lahodnosti.cz/?ref=350

Máte zájem o velkoobchodní spolupráci? Přehled lahodností: https://www.lahodnosti.cz/obsah/7-velkoobchod

Kontakt: lahodnosti.kveta@gmail.com, tel.: 734 799 449

Autor fotografii: Martin Palko https://www.facebook.com/artinczech/ , Dobré ráno na ČT2

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>