LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Raw čokoládové BROWNIES s chilli papričkou (vegan, bez lepku, bez cukru)

imageresize

Přináším další recept, který se velmi podobá svému pečenému originálu a uspokojuje tak naše chuťové buňky léta navyklé na vařenou a pečenou stravu.

U nás v rodině je tento nejoblíbenější. Dezert je jednoduchý a rychlý na přípravu (odhaduji cca 30 minut). Body sklízí hlavně jedinečnou vynikající chutí a rychlou přípravou. Nic nemusíme sušit, hotový dezert pouze na chvíli zchladíme.

Rolky z Irského mechu (Chondrus crispus) – křupavá lahůdka

imageresize-1

Vytvořte si vlastní wrapy z jedné ingredience a z koření. Tento recept je pro wrapy na slano. Ty pak můžete použít potřít hořčicí a obložit zeleninou, fermentovaným sýrem, semínky, naklíčenými semínky, nebo čímkoliv jiným, co Vás zrovna napadne.

Irský mech (mořská řasa Chondrus crispus) je navíc nízkokalorický a tak se skvěle hodí i pro redukci váhy. Naplníte-li rolky zeleninou a jednoduchým dipem, můžete jich sníst v podstatě jakékoliv množství.

, , ,

„Udělej si vlastní“: kečup! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 4/6

tomatoes-1448262_1280

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů (již uveřejněno), pálivou omáčku (již uveřejněno) a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

Raw varianta ke grilování? Jednoduché raw houstičky nejen pro burgry

burger

Na přípravu jednoduché placky, burgery nebo karbanátky.

V raw stravě se v poslední době stalo, že se napodobují jídla, který jsou jako ta vařená. Ale nevadí. Hlavně, když nám chutná a tyto super zdravé varianty si dáváme.

Pojďme si tedy dát „jako“ burger. (Pozor, neplést s tím „Pojďme si jako dát burger“. To má zcela jiný význam ;) )

Lehká raw květáková pizza podle Laury (bez ořechů)

123456

Dříve jsme květák doma skoro nejedli. Nechutnal nám a to ani v různých pomazánkách s kořením. Takže jsem ho občas dala do salátu a do raw rizota, aby se neřeklo…. Ale ono se většinou řeklo – prostě nám moc nechutnal. Od té doby, co znám tento recept na zeleninovou pizzu jíme bio květák několikrát do týdne. Vyzkoušíte?

Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř

IMG_20141122_144118

Během svojí cesty za dokonalým receptem na rawffaelo (kterým již brzy uveřejním) jsem „omylem“ objevila několik receptů, které jsou poměrně rychlé a – lahodné. A tak jsem se rozhodla, že recept na vytvoření kokosových kuliček, které jsou lehce pikantní, uveřejním také. Hodí se totiž skvěle jako vánoční cukroví. Krásně vypadají a dají se udělat na tisíc způsobů – co dům dá.

,

Raw batátové nudle s pikantní mandlovou omáčkou

Sweet-Potato-Noodles-with-Spicy-Almond-Sauce2 (1)

Další dokonalý recept, k jehož uveřejnění mě tentokrát inspirovala přítelkyně Tara. Syrové batáty Vás příjemně překvapí. Komu nelahodí batáty, může na nudle použít cukety, bílou ředkev, okurku apod. Jako vždy, také tato pikantní mandlová omáčka Amie Sue lze obměňovat do nekonečna – a tak je tento recept skvělý pro zpracování potravin, které již zpracovat potřebují. ;)