Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)
Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.
Čokoládový dortík je výsledkem „nočního kuchtění“. To máte totiž tak. Obvykle chodím domů až večer, kolem sedmé i osmé hodiny. Není to tak, že bych celý den pracovala, ale odpoledne se věnuji rodině, sportuji, vytvářím blog apod. A domů se dostanu večer. V tu chvíli mě popadne inspirace a chuť na dobré jídlo – a začnu kuchtit. Výsledkem jsou recepty vzniklé i o půlnoci. Nedočkavě čekám do rána, jak to vlastně dopadlo. A pak mňaaaaaam.
Nemám proto čas na dlouhé přípravy, prostě se podívám do spíže a do lednice a jedu.
Čokoládový dortík je super. Je poměrně malý, a přitom velmi sytý, takže ho stačí skutečně jen kousek. Skvělá je čokoládová poleva, která je tužší než zbytek dortu a vzniká tak moc dobrý efekt na jazyku. Mňam.
Průměr formičky je cca 12 cm. Dále jsem použila mixér. Nic jiného netřeba.
Přeji Vám lahodné sladké pochutnání,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
Základ:
2 polévkové lžíce raw a bio kakaa
6 polévkových lžic tuhého kokosového bio oleje
10 polévkových lžic strouhaného bio kokosu
2 polévkové lžíce raw sirupu agáve nebo Erythritolu
4 polévkové lžíce raw kokosového cukru (krystaly)
4 polévkové lžíce zlatého bio lněného semínka
1/2 odměrky raw vanilkového proteinu (nemusí být)
volitelné: 2 polévkové lžíce gelu z Irského mechu (pro ještě lepší ztuhnutí – nemusí být, ale všude ho můžete použít i místo vajec)
Poleva:
80g nepraženého bio kakaového másla
2 lžíce nepraženého bio kakaa
2 lžíce sirupu agáve (v raw kvalitě)
1) V horké vodní lázni rozehřejeme kokosový olej.
2) V mixéru umeleme lněné semínko a přendáme do mísy.
3) Rozmixujeme strouhaný kokos, vanilkový protein, kokosový raw cukr, nepražené kakao, syrový sirup z agáve nebo Erythritol a gel z Irského mechu (propraný a rozmixovaný Irský mech s vodou).
4) Vzniklou hmotu přidáme do mísy k lněnému semínku. Zalijeme rozehřátým kokosovým olejem a dobře promícháme, aby se vše smísilo dohromady. Vzniklé těsto ochutnáme a případně dochutíme dle potřeby.
5) Vlijeme do formy a dáme do lednice, případně do mrazáku, ztuhnout.
Poleva:
6) V horké vodí lázni rozpustíme nepražené kakaové máslo. Vmícháme do něj sladidlo a kakaový prášek.
7) Uvolníme formu okolo ztuhlého dortu a celý ho polijeme čoko polevou. Dáme ztuhnout do lednice.
Výsledný efekt je dokonalý.
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Autorka receptu, textu a fotografií: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Co jsou Lahodnosti?
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Lahodnosti.cz – to je e-shop s bio a raw potravinami, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu.
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, pro dětské oslavy, snídaně, svačina
Pomůcky: forma, mixér
Ingredience: gel z irského mechu, Irský mech, kakaové máslo, kokosový olej, lněné semínko zlaté, nepražený kakaový prášek, raw kokosový cukr, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos, vanilkový protein
Pomůcky: forma, mixér
Ingredience: gel z irského mechu, Irský mech, kakaové máslo, kokosový olej, lněné semínko zlaté, nepražený kakaový prášek, raw kokosový cukr, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos, vanilkový protein
Facebook Comments
‹ Vánoční raw perník s fíkovou marmeládou Makové roládky (raw, vegan, bez lepku) FOTOrecept ›
Dobrý den děkuji za recepty.Pokrmy s čokoládou moc jíst nemohu působí mi zácpu.
Přeji klidný den
Jarka