LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí.

1

Zdá se mi, že Kristina je přebornicí ve smoothie, která jsou na všechny způsoby skutečně lahodná. A také je přebornicí ve zmrzlinách. Dnes mám pro vás 3 „vyletněné“ recepty na smoothie od Kristiny. Plus tip, jak na zelená smoothie u dětí.

,

Vánoční raw tiramisu s Irským mechem (aktualizovaná verze)

tiramisu6

Dnes o půlnoci končí akce -30% na Irský mech.

Vyzkoušený dokonalý sváteční recept od Amie Sue. Vánoční tiramisu s živým kolagenem ve formě Irského mechu je nadýchaná pochoutka plná živin a lahodné chuti.

Dezert je velmi sytý a přitom díky Irskému mechu lehký. Irský mech je mořská řasa, která vytváří rosolovitou hmotu, úžasnou pro nadýchané dezerty. Irský mech v hojné míře využívá Markus Rothkranz pro jeho pozitivní účinky na lidské tělo a také pro jeho možnosti využití v živé kuchyni.

Dezert je napoprvé složitější, ale při troše cviku se stává snazším a snazším.

Tiramisu take můžete rozkrájet na menší kostičky jako raw cukroví.

, ,

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

Krémová žampionová polévka (raw, vegan, bez lepku)

img_7475

Tak jak jsem dříve moc neměla ráda zeleninové polévky, koncem léta nastala polévková vlna. Polévku jím studenou, ale je možné mírně ji zahřát mixovánímv mixéru a nebo jí ohřát v sušičce či ve vodní lázni.

Je to také první recept, kde jsem použila rýžové miso. Kam ještě ho používáte? Dejte mi vědět do komentářů, ať načerpám inspiraci :)

Raw kokosové „cereálie“ k snídani

5

Dokonalá snídaňová kombinace v podobě kokosových křupavých mini bochánků je úžasná s ovocem nebo ořechovým mlékem ke snídani i jako dezert. Pokud máte rádi snídaňové „cereálie“, tohle je váš splněný sen.

A víte co? I pokud je rádi nemáte, tyhle sladké křupavé bochánky si zamilujete na první ochutnání.

,