LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

RAW ŽAMPIONOVÁ PIZZA – jako pravá :)

SAM_7204

V živé kuchyni se někdy názvy připodobňují k vařeným jídlům, aby se zmírnila závislost na vařeném a pokrm dané jídlo připomínal.

V případě této syrové pizzy to však neplatí – je to skutečná pizza. Výborná a sytá, takže zasytí i naše mužské protějšky.

Umím si představit vzít tuto pizzu i na oslavu a ukázat, že živá kuchyně zdaleka není „jenom“ salát.

Jak jde dohromady mech & sýr? Raw vegan pomazánka s koprem, která se dá skvěle krájet

_DSF7814

Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu.

RAW sýr s Irským mechem a koprem – recept na raw „slanost“, pomazánku, která skvěle drží pohromadě díky mořské řase Irský mech.

„Sýr“ můžete nechat i fermentovat,

, , , , ,

Čerstvý rychlý salát, který si připravíte i v práci (raw, vegan)

30C39E53-F0A3-4C4C-AF2E-2DAEB447D010

Jak řešíte stravování na cestách, popř. v práci nebo ve škole?

Dnes jsem se rozhodla posdílet triviální recept, který ale odráží to, jak většinou skutečně jím. Obvykle podobné jednoduchosti nesdílím, salát si skutečně umí připravit každý. Možná vás ale inspiruje k tomu připravit si ho v práci nebo na cestách částečně čerstvý. „Rozblemcaný“ salát v krabičce skutečně není nic moc.

Máte zájem, abych sdílela i o každodenní jednoduché až triviální recepty?

Krémový sýr podle Fully Raw Kristiny (raw vegan Cream Cheese)

maxresdefault

Cream cheese neboli krémový sýr je v Americe velmi oblíbený sýr. Recept je moc dobrý a tak jsem ho přeložila pro nás všechny i na Lahodný blog.

Pomazánku můžeme udělat velmi jednoduše a sníst ji jen tak (příprava by skončila u bodu 2 viz. níže). A nebo uděláme „skutečný“ sýr a ten pak necháme odležet (bod 3 a dále).

Pustíte se do toho?

Jarní svačinka: raw chleba s fermentovaným kešu sýrem a řeřichou

IMG_9583 (1)

Přináším odlehčenou jarní inspiraci na svačinu, oběd nebo i večeři. Aktuálně hodně klíčím řeřichu, rukolu a brokolici (oproti loňsku, kdy jsem klíčila ve velkém ředkvičku a alfalfu). Klíčení si maximálně užívám a letos mě fakt baví.

Recept naleznete v článku

Jak vytvořit želatinu z Irského mechu? (video-návod)

img_7175

Jak si vytvořit želatinu z Irského mechu? Želatina je následně super do smoothie, koktejlů, chlebů, krekrů, dezertů a aspiků. Zajišťuje nadýchanost potravin a navíc se jedná o kolagenovou bombu. Slouží místo vajec a tak by jsme ji mohli nazvat i veganským rostlinným vejcem.

,