LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw jahodová marmeláda s datlemi (na cukroví nebo jinam)

Strawberry-Date-Jam-1

Cukroví a marmeláda jde dohromady. Tento lahodný recept podle Amie Sue je prostě tradiční. Skládá se ze dvou ingrediencí, které můžete libovolně měnit.

Místo jahod lze použít jablka, švestky, mango, meruňky, fíky i další lahodnosti a vytvořit si tak úžasný raw džem, který v lednici vydrží až 2 týdny.

,

Avokádová pomazánka s houbami (raw, vegan, bez ořechů)

IMG_1222-e1507223579554

Houby kam se podíváš. Sezóna hub je v plném proudu. A máte-li již nasušeno, vyzkoušejte avokádovou pomazánku na chleba s rajčátky a houbami.

Zelenou pomazánku kupodivu s chutí baštil i můj malý František, ačkoliv jinak cokoliv zeleného moc rád nemá. Vyzkoušejte.

Octovka (dresing na salát, pizzu, zeleninu). Zkrátka dresing na všechno.

Dairy-Free-Sour-Cream1

Miluju octovku. Úplně nejdokonalejší je na pizza chlebu. Amie Sue říká, že je to taková zakysaná smetana.

Každopádně octovka je dokonalá na všechno. Super je také na saláty a na všechno zelené. Skvělá je také na cuketové nebo okurkové chlebíčky a nebo k namáčení podélně nakrájené zeleniny.

Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan)

maxresdefault

Možná vám přijde vhod recept na salát s vynikající krémovou zálivkou od Kristiny. Co naplat, jsem salátová :)

Podobné saláty děláme doma často a brzy pro Vás nafotím náš nejoblíbenější super jednoduchý recept s kešunézou z kapary.

Kristinin nekuřecí salát je hutný, protože je v něm cizrna. A tak pokud jste začali sportovat, doporučuji k naplnění bříška a doplnění bílkovin.

Jak jde dohromady mech & sýr? Raw vegan pomazánka s koprem, která se dá skvěle krájet

_DSF7814

Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu.

RAW sýr s Irským mechem a koprem – recept na raw „slanost“, pomazánku, která skvěle drží pohromadě díky mořské řase Irský mech.

„Sýr“ můžete nechat i fermentovat,

, , , , ,

„Udělej si vlastní“: sladko-kyselý lák! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 6/6

relish

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup (již uveřejněno), hořčici, dresing tisíc ostrovů (již uveřejněno), pálivou omáčku (již uveřejněno) a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

‹ Předchozí příspěvky