LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Kokosový wrap (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9893 (1)

Jsem zamilovaná. Do života. A do kokosového wrapu. Objevila jsem geniální placky z mladého kokosu, ze kterých do pár minut vykouzlím lahodné jídlo.

Placky z mladých kokosů mám moc ráda. Často ale nemám chuť objednávat mladý kokos, otevírat ho, vydlabat kokosové maso, rozmixovat se solí, dát ho sušit… Jako kdyby to říkal pan Lorenz ve filmu Na samotě u lesa: to máte koupit mladý kokos, otevřít ho, vydlabat kokosové maso, rozmixovat ho, přidat sůl, usušit…

, , ,

Jak udělat raw rolky a palačinky? Rolky z červené papriky

Raw-Red-Bell-Pepper-Wrap-1

Celý proces Vám ukážu na famózním receptu na rolky z červené papriky podle Amie Sue. Princip je ale stále stejný, ať již děláte palačinky z banánu na sladko nebo zeleninové rolky na slano.

Ačkoliv jsou zeleninové rolky super jednoduché, je docela alchymie vychytat je chuťově. Pokud rolka nechutná 100% lahodně, roluji ji rovnou na kompost. To, že je navíc (jako vše v živé stravě) dokonale zdravá je klíčovým bonusem, který nám raw strava dává každý den.

Lehká raw květáková pizza podle Laury (bez ořechů)

123456

Dříve jsme květák doma skoro nejedli. Nechutnal nám a to ani v různých pomazánkách s kořením. Takže jsem ho občas dala do salátu a do raw rizota, aby se neřeklo…. Ale ono se většinou řeklo – prostě nám moc nechutnal. Od té doby, co znám tento recept na zeleninovou pizzu jíme bio květák několikrát do týdne. Vyzkoušíte?

Lahodné raw mexické burrito se zálivkou

tumblr_moxkdkXhCq1svzuz5o1_1280

S nastávajícím podzimem možná máte chuť na sytější jídla. Další z jednoduchých receptů podle Fully Raw Kristina. K tomuto receptu je potřeba poměrně velká rozmanitost ingrediencí, ale to si zase každý upravíme dle svojí chuti a možností. ;) V receptu tedy (ostatně jako vždy) můžete dle chuti vynechat nebo přidat ingredience, aneb co dům dá.

Raw salát coleslaw s majonézou

10597245_338106469681931_413545632_n

Možná právě Vám v živé stravě chybí určité chutě z vařené kuchyně? Nebo chcete v rámci svého jídelníčku vyzkoušet zdravou variantu určitého jídla? A nebo chcete prostě udělat něco nového? Tak či tak, raw salát coleslaw s majonézou je vynikající ať už s majonézou nebo bez ní.
Chcete dostávat nové sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu? Chcete se nechat inspirovat? Přihlašte se k odběru receptů. Přátelé a zákazníci Lahodností každý týden exluzivně dostávají nový sezónní recept do e-mailové schránky jako první. :) K odběru se přihlásíte na hlavní stránce Lahodností úplně dole.

5 raw salátových dresingů podle Kristiny

maxresdefault

Umět a zkoušet dobré salátové zálivky je v živé kuchyni velmi zábavné. I stejný salát udělají různé zálivky úplně jiným a uspokojí naše chuťové buňky.

Dnešních 5 inspirací na jednoduché a rychlé salátové dresingy vytvořila Kristina. Chuťové dokonalé zálivky jsou nejen velmi lahodné, ale také krásně barevné. Dají se jíst i očima.