LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)

IMG_1145

Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.

,

Vánoční raw perník s fíkovou marmeládou

B8D75768-9EB0-4751-B2F7-C4604EED88E9

Perník na vánoce je klasika. Ach ta vůně. K snídani nebo ke kávě, mňam. Proč ale nezkusit jeho nepečenou raw variantu?

Krásně nám provoní celý dům a pokud nemáte rozmyšlené dobré schovky, zmizí rychlostí blesku. Skladujte však ideálně v lednici. Pokud nechcete použít perníkové koření, můžete využít bio cejlonskou skořici.

Přeji lahodnou vánoční náladu, Klára

,

Mandlové raw rohlíčky + tipy na zdravé obalení i těch pečených

christmas-3005464_640

Tradiční vánoční cukroví zase trochu jinak, jak už jste na Lahodném blogu zvyklí. Mandlové raw rohlíčky jsou vynikající a jelikož jsou z ovoce a mandlí, jsou také zdravé, vydatné a zasytí.

Hlavní ingredience, se kterými si hravě vystačíte, jsou sušené meruňky (nebo jiné sušené ovoce) a mandle (nebo jiné ořechy či jejich směs). Takto jednoduché to je.

Mandlovo – kokosové RAFFAELLO kuličky – 3 ingredience, nekonečně mnoho variací

delicacies-gd644fe766_640

Pokud byste nááhodou zapomněli, že po roce jsou tu vánoce, nevadí. :) Tyhle mandlovo – kokosové kuličky jsou hotové raz dva. A navíc se vsadím, že mandle, kokos i sladidlo doma stopro máte.

Až se tedy vánoce zeptají, co máte na stole dobrého, můžete během odpovědi v klidu a vánoční pohodě ukoulet raw mega super hyper dobré kuličky. :)

, ,

Dýňové kuličky v raw čokoládě (raw, vegan, bez lepku)

437329F1-BC59-4A22-8619-213CDBFE3DB4

Pokud si nevíte rady, co s velkou úrodou dýní, tento recept je přesně pro Vás.

Recept z dalšího Čokofestu od Květy Vondrákové. Opět s velkým úspěchem připravováno přímo na pódiu. Květa prohlásila: „Bohužel nemůžu udělat lepší fotky, lidé, ta zlatíčka, mi to berou přímo pod rukama.“

A tak tedy dnes přidávám recept, který mizí přímo pod rukama.

Přeji Vám lahodné pochutnání a mnoho láskyplných rukou, které budou kuličky jíst, Klára

, , , ,

TOP 17 raw receptů na cukroví na Lahodnostech

imageresize-17-300x200

Jaká je první TOP sedmnáctka raw cukroví pro letošní rok, kterou jsem vybrala na Lahodnostech?

Letos jsem se s cukrovím (resp. s recepty) docela rozšoupla. I když cukroví jím jen výjimečně, ráda mlsám očima a také hostím návštěvy. Letos je to trochu ve znamení máku a ořechů. A také dětských receptů.

, ,

‹ Předchozí příspěvky