LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Avokádová pomazánka s houbami (raw, vegan, bez ořechů)

IMG_1222-e1507223579554

Houby kam se podíváš. Sezóna hub je v plném proudu. A máte-li již nasušeno, vyzkoušejte avokádovou pomazánku na chleba s rajčátky a houbami.

Zelenou pomazánku kupodivu s chutí baštil i můj malý František, ačkoliv jinak cokoliv zeleného moc rád nemá. Vyzkoušejte.

Makové rolky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9952 copy

Návštěva sushi baru s kamarádkami mě natolik inspirovala, že jsem dostala chuť na „sushi“ ve sladké verzi. Tedy, aby bylo jasno: se sushi má tento jednoduchý dezert společný pouze vzhled (jakoby :) ) a název.

Pojďme si udělat rychlé makové rolky z wrapů z mladého kokosu, máku a rozinek.

Dáte si? A používáte rádi polotovary a nebo si vše raději připravujete sami?

,

Zelené smoothie s divokými bylinkami a květy

BA62B160-823D-4EE3-8887-50237A53D60D

Máte rádi zelená smoothie? Pro mnohé z nás jsou ranní vzpruhou nebo dokonce jedním ze základů jídelníčku. Do smoothie je skvělé přidat trošku zeleného, trošku ovoce (klidně méně sladkého) a něco nutričně bohatého.

Inspirujte se a udělejte si smoothie s divokými bylinkami a květy, co kde právě jsou. Nebojte se mladých kopřiv, listů pampelišek, sedmikrásek apod. Chutné jsou i mladé lístky buků, na zahrádce pak kadeřávek, rukola, polníček nebo roketa. Sbírejte je nebo pěstujte v čistém prostředí, kde se nehnojí a nestříká chemií. Dbejte také na vlastní informovanost, ušetříte si mnohá zklamání ohledně chutí a bezpečnosti plevelů.

3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí.

1

Zdá se mi, že Kristina je přebornicí ve smoothie, která jsou na všechny způsoby skutečně lahodná. A také je přebornicí ve zmrzlinách. Dnes mám pro vás 3 „vyletněné“ recepty na smoothie od Kristiny. Plus tip, jak na zelená smoothie u dětí.

,

Palačinky z mladého kokosu (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů, 2 ingredience)

Young-Thai-Coconut-Wraps1

V poslední době jsem se zcela zamilovala do mladého kokosu. Mám na něj stále chuť. Miluji čerstvé mladé thajské kokosy, které jsou skutečně osvěžující.

Z dužniny kokosového ořechu dělám hodně jednoduchých jídel – od indického chleba naan až po marinovaný kokos s tamari. Dužnina z kokosu je také skvělá do smoothie. Líbí se mi, že kokos zpracuji úplně celý.

Voda z mladého kokosu se mimořádně dobře tráví a tak je skvělá zejména samotná. Když si připravíte lahodný nápoj (mladý kokos má 400-600 ml kokosové vody) a využijete i kokosovou dužninu, je to úžasná investice do Vašeho zdraví.

Rychlá ranní mandarinková šťáva

DSC_0257_resize

Občas přemýšlím, zda na Lahodný blog dávat i vskutku jednoduché inspirace, které si dáváme téměř denně. Jsou tak jednoduché, až je skoro zvláštní je uveřejňovat.
Na druhou stranu ve mě již delší dobu „klíčí“ záměr ukazovat nejen živou stravu v její gurmánské podobě, ale i v její jednoduchosti, každodennosti a rychlosti.
Proto se více a více na Lahodném blogu budou v harmonickém soužití vedle sebe ukazovat úžasné gurmánské recepty, tak jako úžasné jednoduché, každodenní inspirace. Lahodné chutnání ;)

, ,

Snídaně podle Mirandy Kerr

Miranda3

Skvělý tip na snídani podle Mirandy Kerr. Mirandou se velmi ráda inspiruji, protože je krásná, stále vypadá mladě, je vitální a velmi úspěšná. Velmi ráda se nechávám inspirovat lidmi, kterým jejich životní styl, jejich myšlení a přesvědčení evidentně fungují. A Miranda je jedním z takových lidí.

, ,