LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Rychlé okurkové pickles hotové přes noc (raw, vegan, bez lepku)

Raw-Sweet-Bread-and-Butter-Overnight-Pickles66

Rychlé okurkové pickles jsou úžasně lahodné. Navíc jsou hotové přes noc. A čím déle je necháte, tím jsou lepší.

Tento „lák“ na okurky je naprosto dokonalý. Po snězení lák nevylévejte, prostě si udělejte další okurky. Lák Vám skvěle poslouží také jako jednoduchá zálivka na salát.

Octovka (dresing na salát, pizzu, zeleninu). Zkrátka dresing na všechno.

Dairy-Free-Sour-Cream1

Miluju octovku. Úplně nejdokonalejší je na pizza chlebu. Amie Sue říká, že je to taková zakysaná smetana.

Každopádně octovka je dokonalá na všechno. Super je také na saláty a na všechno zelené. Skvělá je také na cuketové nebo okurkové chlebíčky a nebo k namáčení podélně nakrájené zeleniny.

Nudle s omáčkou z divokého mědvědího česneku (raw, vegan, bez lepku)

IMG_5567 (1)

Na jaře, když začínájí rašit divoké byliny a plevele, dostávám opakovaně chuť na medvědí česnek. Pokud chodíte do lesa a objevíte divoce rostoucí medvědí česnek, natrhejte si pár hrstí. Máte-li rádi jeho výraznou chuť, využijete ho do omáčky, pesta, polévky nebo sušených chlebů a krekrů. Celý namočený ve vodě vám v lednici vydrží krásně čerstvý několik dní.

, ,

Lahodné raw mexické burrito se zálivkou

tumblr_moxkdkXhCq1svzuz5o1_1280

S nastávajícím podzimem možná máte chuť na sytější jídla. Další z jednoduchých receptů podle Fully Raw Kristina. K tomuto receptu je potřeba poměrně velká rozmanitost ingrediencí, ale to si zase každý upravíme dle svojí chuti a možností. ;) V receptu tedy (ostatně jako vždy) můžete dle chuti vynechat nebo přidat ingredience, aneb co dům dá.

Pomerančovo-zázvorová zálivka na salát

stažený soubor (1)

V poslední době jsem si velice oblíbila zázvor a tak jsem se nechala inspirovat Kristinou a vyzkoušela pomerančovo-zázvorovou zálivku. Tento recept na salátový dresing uspokojí nejen chuťové pohárky, ale i zahřeje. Zpočátku jsem neměla velkou důvěru v chuťovou kombinaci pomeranče a cibulky. Nechala jsem se překvapit – a dobře jsem udělala. I vám přeji dobrou chuť.

Raw salát coleslaw s majonézou

10597245_338106469681931_413545632_n

Možná právě Vám v živé stravě chybí určité chutě z vařené kuchyně? Nebo chcete v rámci svého jídelníčku vyzkoušet zdravou variantu určitého jídla? A nebo chcete prostě udělat něco nového? Tak či tak, raw salát coleslaw s majonézou je vynikající ať už s majonézou nebo bez ní.
Chcete dostávat nové sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu? Chcete se nechat inspirovat? Přihlašte se k odběru receptů. Přátelé a zákazníci Lahodností každý týden exluzivně dostávají nový sezónní recept do e-mailové schránky jako první. :) K odběru se přihlásíte na hlavní stránce Lahodností úplně dole.

5 raw salátových dresingů podle Kristiny

maxresdefault

Umět a zkoušet dobré salátové zálivky je v živé kuchyni velmi zábavné. I stejný salát udělají různé zálivky úplně jiným a uspokojí naše chuťové buňky.

Dnešních 5 inspirací na jednoduché a rychlé salátové dresingy vytvořila Kristina. Chuťové dokonalé zálivky jsou nejen velmi lahodné, ale také krásně barevné. Dají se jíst i očima.