LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Ledové ovocné kostky – letní osvěžení a výrazná chuť

0F0EF17E-EC80-414E-9C9C-B005A1F03BC1

Ledové ovocné kostky jsou velmi dekorativní, ale hlavně skutečně dobré a osvěžující. Udělat si je můžete nejen u moře (např. z citrusů), ale i doma nebo na chaloupce (aneb co důma zahrada dal/a) a nebo na horách (z bylin).

Letní, svěží, ovocná a přitom výrazná chuť.

Avokádová pomazánka s houbami (raw, vegan, bez ořechů)

IMG_1222-e1507223579554

Houby kam se podíváš. Sezóna hub je v plném proudu. A máte-li již nasušeno, vyzkoušejte avokádovou pomazánku na chleba s rajčátky a houbami.

Zelenou pomazánku kupodivu s chutí baštil i můj malý František, ačkoliv jinak cokoliv zeleného moc rád nemá. Vyzkoušejte.

Sirup na kašel s Irským mechem a vitamínem C, který posiluje imunitu

IMG-20170920-WA0002-1024x576 2

Sirup s Irským mechem (Chondrus crispus) a vitaminem C, který přispívá k normální funkci imunitního systému a k normální psychické činnosti.

Irský mech se řadí mezi ČERVENÉ mořské řasy (ačkoliv je světlý, ale máme i jeho fialovou variantu). Jeho účinky na těchto stránkách nesmíme uvádět, prosím vygůglujte si účinky červených mořských řas.

Sirup užívejte denně.

RAW piña colada kuličky (vegan, bez lepku)

imageresize-16

Léto nás již zve na slunečné pláže. A s tím spojené asociace. Piña colada kuličky obsahují tučný kokos, ale i trochu ořechů a sušené ovoce. Zdroje zdravých tuků se hodí i v létě.

Piña colada se pije zejména na karibských plážích. Raw piña colada kuličky Květa Vondráková upravila na evropské poměry, ale zachovala vysoce kvalitní základní suroviny. Přeneste co na karibské pláže spolu se mnou. :)

, ,

Vynikající salát s „kešunézou“ nejen na vánoce (raw, vegan)

img_7727

Nahlas přemýšlím, zda nevytvořit rubriku receptů „za 5 minut hotovo. I s mytím.“ Zjistila jsem totiž, že takové recepty mi jdou úplně nejlépe. Nejsem zrovna holka, co by se ráda a dlouho otáčela v kuchyni (ano, proto mám blog o jídle :) ), ale možná právě proto jsem mistrem rychlých receptů. Na Lahodném blogu jich mám však pomálu.

Stál by jsi, můj milý lahodný čtenáři, o takové recepty?

Salát s kešunézou je takovým podobným rychlým receptem. Je vynikající, jednoduchý a skvěle vám poslouží nejen na vánoční stůl.

, , ,

Rychlá ranní mandarinková šťáva

DSC_0257_resize

Občas přemýšlím, zda na Lahodný blog dávat i vskutku jednoduché inspirace, které si dáváme téměř denně. Jsou tak jednoduché, až je skoro zvláštní je uveřejňovat.
Na druhou stranu ve mě již delší dobu „klíčí“ záměr ukazovat nejen živou stravu v její gurmánské podobě, ale i v její jednoduchosti, každodennosti a rychlosti.
Proto se více a více na Lahodném blogu budou v harmonickém soužití vedle sebe ukazovat úžasné gurmánské recepty, tak jako úžasné jednoduché, každodenní inspirace. Lahodné chutnání ;)

, ,