LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)

IMG_1145

Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.

,

Raw veganský „vaječný“ koňak

Raw-Vegan-EggnogFB-e1419207784206

Ne, není to překlep. Veganský „vaječný“ koňak? Ano, i to je možné…

Amie Sue popisuje, že když koňak udělala, chodila po domě a dávala všem ochutnat, aby měla seriózní zpětnou vazbu. A její neteř se trošku napila a říká: „Fuj, odporné.“ Amie Sue se lekla a v tu chvíli neteř dodala: „Chutná to úplně stejně jako vaječný koňak.“ :-D

,

Palačinky s nutellou (bez lepku, raw nebo vegan) + Naučte se „lněné vejce“, které nahradí vejce běžné

maxresdefault 2

Kdo by někdy nedostal chuť na pořádnou baštu… Původně jsem chtěla napsat prasárnu, ale přišlo mi to nepatřičné :)

Podívejte se na recept na běžné jídlo v jeho zdravé a výživné verzi. Když se chce, prý všechno jde. A tyhle palačinky na americký způsob navrstvené na sobě fakt jdou. Recept je od zábavné Laury z Raw not Gross.

RAW piña colada kuličky (vegan, bez lepku)

imageresize-16

Léto nás již zve na slunečné pláže. A s tím spojené asociace. Piña colada kuličky obsahují tučný kokos, ale i trochu ořechů a sušené ovoce. Zdroje zdravých tuků se hodí i v létě.

Piña colada se pije zejména na karibských plážích. Raw piña colada kuličky Květa Vondráková upravila na evropské poměry, ale zachovala vysoce kvalitní základní suroviny. Přeneste co na karibské pláže spolu se mnou. :)

, ,

Mandlové potěšení pro děti – tyčinky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a bez cukru)

Almond-Joyous-Bars-main

Dětem začal nový školní rok, nicméně následující tyčinky si užijí všechny děti. Zamilují si je i dospělí, kteří se stále za děti tak trochu považují. Mandlové potěšení mě skutečně potěšilo.

A navíc k těmto tyčinkám nepotřebujete sušičku. Hurá do toho. :)

,

Jahodový dortík ze 2 ingrediencí (raw, vegan, bez lepku, bez cukru, bez ořechů)

IMG_5978 (1)

Možná i vy máte podobnou zkušenost z dětství. Milovala jsem babiččiny ovocné knedlíky. Hlavně ty jahodové. Jedla jsem je tím způsobem, že jsem knedlíček rozkrojila a jahodu uvnitř jsem slupla jako malinu. Před nějakým časem jsem si uvědomila, že toto dělám se spoustou jídla – např. u raw dortíků. Sním ovocný nebo čokoládový krém a korpus nechávám na talíři.

A tak jsem si pro sebe vytvořila ideální jahodový dezert.

Raw kokosové „cereálie“ k snídani

5

Dokonalá snídaňová kombinace v podobě kokosových křupavých mini bochánků je úžasná s ovocem nebo ořechovým mlékem ke snídani i jako dezert. Pokud máte rádi snídaňové „cereálie“, tohle je váš splněný sen.

A víte co? I pokud je rádi nemáte, tyhle sladké křupavé bochánky si zamilujete na první ochutnání.

,

Raw lízátka pro děti z ovocné „kůže“ s Irským mechem

Chocolate-covered-Blueberry-Leather11

Mojí inspirativní zákaznicí jsem byla požádána o další recept s Irským mechem, nejlépe pro děti na dětskou oslavu a navrch s čokoládou. Něco nápaditého, ovocného, čokoládového a božsky dobrého. Aby chutnal i dětem, co běžně jedí vařenou stravu a na raw chutě nejsou úplně zvyklé.
Ano, tento recept je složitější, i když ne tolik, jak vypadá. A rozhodně JE gurmánský.

,

Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou

Chocolate-Cake-with-Strawberry-Apricot-Jam101

Variací na tyto dortíčky je mnoho a já se rozhodla, že uveřejním dvě. Tyto jsou podle Amie Sue a jsou inspirovány jejími staršími recepty. Druhý uveřejněný recept bude moje variace na tyto dortíčky s meruňkovo mangovým džemem, které jsem pro tento čas pojmula také vánoční raw cukroví.

Čokoládové dortíčky se hodí pro každou příležitost i jen tak ke zdravému mlsání. Dají se udělat jako dort, jako menší dortíčky akorát tak do úst nebo jako větší zákusky. I džem se dá různě obměňovat podle sezónnosti ovoce. Co vím jistě, že Vám budou skutečně chutnat.

,

Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř

IMG_20141122_144118

Během svojí cesty za dokonalým receptem na rawffaelo (kterým již brzy uveřejním) jsem „omylem“ objevila několik receptů, které jsou poměrně rychlé a – lahodné. A tak jsem se rozhodla, že recept na vytvoření kokosových kuliček, které jsou lehce pikantní, uveřejním také. Hodí se totiž skvěle jako vánoční cukroví. Krásně vypadají a dají se udělat na tisíc způsobů – co dům dá.

,

‹ Předchozí příspěvky