LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Sirup na kašel s Irským mechem a vitamínem C, který posiluje imunitu

IMG-20170920-WA0002-1024x576 2

Sirup s Irským mechem (Chondrus crispus) a vitaminem C, který přispívá k normální funkci imunitního systému a k normální psychické činnosti. Irský mech se řadí mezi ČERVENÉ mořské řasy (ačkoliv je světlý, ale máme i jeho fialovou variantu). Jeho účinky na těchto stránkách nesmíme uvádět, prosím vygůglujte si účinky červených mořských řas. Sirup užívejte denně.

Irský mech (Chondrus crispus) je mořská řasa. Slouží zároveň jako rostlinná alternativa k živočišné želatině a kolagenu.

Přeji lahodné dny plné zdraví, jezme dobře, ať máme skvělou imunitu,

Mgr. Klára Hlaváčová

 

logo250px

Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

irsky-mech

Jak připravit sirup z Irského mechu? 

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):

1 polévková lžíce gelu z Irského mechu (Jak připravíte gel? Mrkněte na video níže.)

2 polévkové lžíce kvalitního medu

šťáva z 1 citronu

špetka bio skořice

vitamín C v prášku (kyselina askorbová)

Můžeme přidat, pokud máme (ale nemusíme):

hrst čerstvého tymiánu (nemusí být)

čerstvou či sušenou bio kurkumu nebo čerstvý bio zázvor 

Pokud máte sirup pro dítě, dbejte na to, aby byl spíše sladko kyselý (což mají děti rádi) a zázvoru nebo kurkumy bylo cítit málo. Popř. nedávejte vůbec.

 

1) Vytvoříme gel z Irského mechu dle návodu na etiketě a ve videu. 3-4x dobře propláchneme od soli, namočíme na 15 minut až několik hodin. Rozmixujeme ve vysokorychlostním mixéru s troškou vody.

2) Med, citron, skořici, vitamín C a gel z Irského mechu smícháme ručně dohromady v kašovitou směs. HOTOVO:

TIP: Sirup je lepší když je více vodovatý, proto vody použijeme více a získáme požadovanou konzistenci sirupu.

TIP 2: Pokud jako já potřebujete sirup udělat hned a Irský mech nemáte tím pádem namočený několik hodin, namočte ho alespoň na chvíli do velmi teplé až horké vody, než si připravíte ostatní ingredience.

Sirup skladujeme v uzavřené nádobě v lednici. Vydrží takto 3 dny.

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

logo250px

Nejen inspiraci, ale i nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Dávkování

Dávkování pro děti: 3x až 4x denně po lžičce. Je možné i vmíchat do jiného jídla.

Dávkování pro dospělé: 3x denně velká lžíce, doporučuji přidat na prohřátí více zázvoru nebo kurkumy.

 IMG-20170920-WA0002-1024x576 2

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Autorka receptu a fotografie sirupu: Květa Vondráková, https://www.facebook.com/irskymech/ Obchodní zástupce, kontaktujte Květu na e-mailu: lahodnosti.kveta@gmail.com nebo na tel: 734 799 449

Autorka textu: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

90073778f8b5afc5af381bfee4cf49f11d778137_kolagen

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>