LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vánoční raw perník s fíkovou marmeládou

B8D75768-9EB0-4751-B2F7-C4604EED88E9

Perník na vánoce je klasika. Ach ta vůně. K snídani nebo ke kávě, mňam. Proč ale nezkusit jeho nepečenou raw variantu?

Krásně nám provoní celý dům a pokud nemáte rozmyšlené dobré schovky, zmizí rychlostí blesku. Skladujte však ideálně v lednici. Pokud nechcete použít perníkové koření, můžete využít bio cejlonskou skořici.

Přeji lahodnou vánoční náladu,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

B8D75768-9EB0-4751-B2F7-C4604EED88E9

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):

Formu cca 15 x 15 cm

Na perník:

100g raw španělských mandlí

100g raw lískových oříšků

100g raw a bio slunečnicových semínek

3 lžíce nepraženého bio kakaa

1/2 šálku domácích vlašských oříšků (nebo pekanových)

3 lžíce drcených kakaových bobů

1/2 lžičky bio cejlonské skořice

1 lžička perníkového koření

1 šálek íránských datlí - namočených na několik hodin

špetka růžové himálajské soli s Irským mechem

raw bio kokos na posypání (rozmixovaný najemno pro cukrový efekt)

 _vyr_3144_fiky-5kg 2

Jak na to?

 1) Mandle, lískové oříšky, kakao, koření a slunečnici rozmixujeme na jemnou směs.

2) Do směsi přidáme celé nebo lehce drcené vlašské ořechy (nebo pekany) a kakaové boby.

3) Z datlí vymačkáme vodu a přidáme je do směsi.

4) Vytvoříme krásné těsto, jehož polovinu vtlačíme do formy. Těsto potřeme marmeládou, jejíž postup si ukážeme za chviličku a poté poklademe zbytkem těsta.

5) Najemno rozmixujeme kokos a perník jím posypeme. Hotovo.

ruzova-himalajska-sul-s-irskym-mechem-200-g

Na marmeládu:

2 šálky íránských sladkých datlí, předem namočených (dále se hodí datle Medjoul nebo i datlová pasta z Aseel datlí)

2 šálky tureckých fíků sušených na slunci. Můžete ale použít jakékoliv jiné ovoce, jako jsou jahody, jablka, švestky, merunky, mango.

2 lžíce gelu z mořské řasy Irský mech (1/3 hrstě řasy dobře opláchneme ve vodě a rozmixujeme do hladká s vodou)

 Strawberry-Date-Jam-1

Jak na to?

1) Připravíme gel z Irského mechu. Řasu dobře propláchneme a do hladká rozmixujeme s vodou. Přidáme datle a fíky a všechny ingredience rozmixujeme na požadovanou konzistenci marmelády. Hotovo. Marmeládou potřeme korpus.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

 

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

Comments are currently closed.