LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Tajemství raw chleba a chlebové chuti? Znám ho! Je třeba dodržet určitý postup. Raw chleba s marinovanou cibulkou a psylliem (domácí recept)

IMG_9234 copy copy

Do běžného kupovaného chleba a pečiva se přidávají přísady, kterým je dobré se obloukem vyhnout. Raw chleba samozřejmě chutná jinak, jinak než na co jsme zvyklí. Časem jsme ale doma vychytali hlavní ingredience a hlavně výrobní postupy, aby byl raw chleba skutečně lahodným zážitkem.

Jakub, můj domácí specialista na raw chleba, recepty stále upravuje a zdokonaluje. A stále přichází, s lehkostí a jen tak mimoděk, s dalšími a dalšími variantami raw chleba se skutečně chlebovou chutí.

Znám zkrátka tajemství lahodného raw chleba. Recept naleznete v článku.

Raw teplá česnečka (mňam)

img_7966-1

Chybí Vám teplé polévky? Mrkejte na tuto teplou raw verzi.

Maminka mojí kamarádky Verči (tímto zdravím do Litovle) vymyslela dokonalý recept na teplou nevařenou polévku. Maminka Verči jí dělá takto: v hrnci převaří vodu, odstaví ji z plotny a poté do ní nahází všechno možné, jako je kořenová zelenina apod. Zeleninu tedy nevaří, hodí ji do horké vody.

Když jsem to říkala Jakubovi, vzpomněl si, že na vejšce si dělali podobné polévky. Nebyl zrovna čas a nebo byli po nějakém večírku. :) A tak jen v konvici ohřáli vodu, do talíře nakrájeli cibuli, česnek, mrkev a co zrovna bylo v lednici a zalili vodou. Nechali chvíli odstát a voila – skoro-raw polévka byla na světě. A tak vznikla naše verze teplé česnečky.

Jak udělat raw rolky a palačinky? Rolky z červené papriky

Raw-Red-Bell-Pepper-Wrap-1

Celý proces Vám ukážu na famózním receptu na rolky z červené papriky podle Amie Sue. Princip je ale stále stejný, ať již děláte palačinky z banánu na sladko nebo zeleninové rolky na slano.

Ačkoliv jsou zeleninové rolky super jednoduché, je docela alchymie vychytat je chuťově. Pokud rolka nechutná 100% lahodně, roluji ji rovnou na kompost. To, že je navíc (jako vše v živé stravě) dokonale zdravá je klíčovým bonusem, který nám raw strava dává každý den.

‹ Předchozí příspěvky