Makové roládky (raw, vegan, bez lepku) FOTOrecept
Makové cukroví: vánoční makové roládky podle Květy Vondrákové. Vypadají složitě, ale mrkněte na fotorecept.
Krásné fotografie nafotil Ivan Frňo.
Makové cukroví: vánoční makové roládky podle Květy Vondrákové. Vypadají složitě, ale mrkněte na fotorecept.
Krásné fotografie nafotil Ivan Frňo.
Jedna porce tohoto makového dezertu (cca 170g) obsahu polovinu doporučované denní dávky vápníku. A jelikož jsou doporučené denní dávky (DDD) dost podceňované, můžete se klidně směle nadlábnout.
Recept z kuchyně Cecílie Jílkové (www.najimseazhubnu.cz) je báječný jako malá snídaně nebo sytá svačinka.
Návštěva sushi baru s kamarádkami mě natolik inspirovala, že jsem dostala chuť na „sushi“ ve sladké verzi. Tedy, aby bylo jasno: se sushi má tento jednoduchý dezert společný pouze vzhled (jakoby ) a název.
Pojďme si udělat rychlé makové rolky z wrapů z mladého kokosu, máku a rozinek.
Dáte si? A používáte rádi polotovary a nebo si vše raději připravujete sami?
Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.
Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.
Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.
Koukavé a jednoduché.
Zapojte svoje děti, užijete si srandu a hravé tvoření (a pak taky trošku úklidu, což se ale vyplatí). Jakoby.
Co to znamená čokoládové lámance? Rozhodně je to ten typ receptu „to je takhle naschvál“. Tedy – čokoládový lámanec je to, když se vám nechce dělat (nebo nepovede) čokoláda, ale máte na ni chuť. Vyzkoušejte je, jsou vysoce lahodné a neotřelé.
V receptu můžete libovolně obměnit poslední ingredienci. Např. místo piniových ořechů můžete přidat goji, maliny, levanduli, lískové ořechy, pistácie nebo zkrátka nic. Super.
Do třetice všeho dobrého.
Dnešní den trávím s recepty pana Lubomíra Kučery. Mrkněte na boží vosí hnízda a raw marcipán (štolu). Následují tyto oreo sušenky.
Takto nakrájené na tenčí plátky je to naprosto ideální pochoutka k zázvorovému čaji.
Recept je jednoduchý a s těstem se dobře pracuje.
Dokonalé vanilkové rohlíčky, které nádherně provoní váš dům. Křehoučké, na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Obalte je syrovým hnědým cukrem (raw kokosové krystaly) a strouhaným kokosem. Tyhle rohlíčky jsou prostě božské.
Raw cukroví připravuji již od listopadu, což je celkem srandovní. Nakonec se ale na Lahodný blog dostane jenom skutečně pár těch nejlepších receptů. Letos jsem si také na zkoušku koupila raw cukroví, ale nakonec zjistím, že mi vždycky nejvíc chutná to moje, domácí. Máte to také tak?
Honí mě mlsná na palačinky a také na puding. Mám štěstí, protože oboje je ve vegan a raw verzi více než geniální. Palačinky podle tohoto videa jsou chuťově lepší než ty z mouky a cukru.
Máte rádi palačinky?
Kokosové válečky se strouhaným kokosem a kokosovým máslem nebo olejem jsou syté, obsahují prospěšné tuky a zasytí. Před podáváním je necháme povolit při pokojové teplotě a můžeme nakrájet na menší kolečka.
Hodí se také jako svačinka dětem do školy.
Na oslavy, jen tak a nebo jako jednohubkové vánoční cukroví.
Přátelé, teď teprve koukám pořádně na fotky. Jsou, ehm, řekněme nepěkné. Moc ráda bych udělala jiné, ale už jsem celé snickers snědla.
Nugátové pralinky z datlové pasty jsou super jednoduché. Je třeba dodržet návod postupu, aby se pasta krásně prolnula s kokosovým olejem a máte vyhráno. (Kdo jste byl na blogu již dneska dříve, mohl jste si přečíst, že se pasta prolnula s KOKSOVÝM olejem, ale to byl samozřejmě překlep, ehm…)
Jako vánoční dárek jsem od Martina Třešňáka z „Vařit či nevařit“ dostala jejich zcela novou raw kuchařku Zdravé cukroví. Martine díky, moc mě to potěšilo! A právě z této knihy jsem čerpala lahodný recept, který jsem si jenom mírně upravila.