LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)

IMG_1145

Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.

,

Pizza placky – pizza chleba (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9041

U všech možných raw chlebů a placek je nevýhoda, že jsou sice rychle hotové, ale potom se dlouho suší. Tak je to sice i s normálním chlebem (ten se zase déle připravuje i peče), ale zase si ho koupíte na každém rohu.

Výhodou raw chlebů a placek rozhodně je, že vydrží skvělé několik týdnů ba v případě nouze i měsíců. I když v praxi vydrží maximálně pár hodin. A jsou fuč. Nevím, jak je to možné :-D Běžný chleba přeci do druhého dne většinou vydrží. :)

Pizza placky jsou vynikající, se sušenou cibulkou navrchu. A navíc se z nich dají udělat dokonalé sandwiche. Připravte si pizza placky a recept na sandwiche bude následovat.

Super jednoduchý čokoládový krém, dětmi zvaný „čokej kém“ (raw, vegan, bez lepku)

ramadan-gb545c5d5a_640

Počkej, co? Ale ne počkej, „čokej kém,“ přece.

Skvěle chutná, skvěle zasytí, je sladký a super jednoduchý. Nepotřebujete ani mixér, stačí rozmačkat vidličkou. Prostě ideál.

Když nebyl ve školce „čokej kém“, jak říkaly naše děti, bylo kolem toho pozdvižení.

Vyzkoušejte a dejte mi vědět! Lahodné pochutnání nad čokej kémem přeje,

Mgr. Klára Hlaváčová

, , , , ,

TOP 17 raw receptů na cukroví na Lahodnostech

imageresize-17-300x200

Jaká je první TOP sedmnáctka raw cukroví pro letošní rok, kterou jsem vybrala na Lahodnostech?

Letos jsem se s cukrovím (resp. s recepty) docela rozšoupla. I když cukroví jím jen výjimečně, ráda mlsám očima a také hostím návštěvy. Letos je to trochu ve znamení máku a ořechů. A také dětských receptů.

, ,

Makové rolky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9952 copy

Návštěva sushi baru s kamarádkami mě natolik inspirovala, že jsem dostala chuť na „sushi“ ve sladké verzi. Tedy, aby bylo jasno: se sushi má tento jednoduchý dezert společný pouze vzhled (jakoby :) ) a název.

Pojďme si udělat rychlé makové rolky z wrapů z mladého kokosu, máku a rozinek.

Dáte si? A používáte rádi polotovary a nebo si vše raději připravujete sami?

,

‹ Předchozí příspěvky