LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Jak jde dohromady mech & sýr? Raw vegan pomazánka s koprem, která se dá skvěle krájet

_DSF7814

Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu.

RAW sýr s Irským mechem a koprem

Recept na raw „slanost“, pomazánku, která skvěle drží pohromadě díky mořské řase Irský mech. „Sýr“ můžete nechat i fermentovat, např. dle návodu zde: http://blog.lahodnosti.cz/raw-rajcatovo-bazalkovy-syr/

Recept vymyslela Květa Vondráková a byl součástí ochutnávky v obchodě v Brně. Sledujte Lahodný facebook, ať víte, kam můžete přijít ochutnat i vy. :)

PSX_20191020_165442

Květa Vondráková na ochutnávce. Sledujte Lahodný facebook ať víte, kam můžete přijít ochutnat i vy.

Přeji vám krásné dny plné lahodné inspirace,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

1E1481CC-816F-4CC5-9ECB-E09057CDA2EC

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):

200g raw a bio kešu ořechů (předem namočit na cca 2 hodiny)

30 g čerstvé mořské řasy Irský mech (dobře propláchnout a namočit přes noc) NEBO (1 polévková lžíce odsoleného či slaného prášku z Irského mechu, nechat nabobtnat ve vodě 1:10 cca 30 minut)

1-2 PL lahůdkové droždí

citronová štáva z 1/2 citronu

1 PL panenského bio kokosového oleje

kopr či jiné bylinky dle chuti

8697D011-A688-4082-B91A-20ED4A26A6A1

Postup přípravy receptu

1) Mořskou řasu Irský mech dobře propláchneme a namočíme přes noc. NEBO použijeme 1 polévkovou lžíci odsoleného či slaného prášku z Irského mechu a necháme nabobtnat ve vodě 1:10 (1 lžička prášku na 10 lžiček vody) cca 30 minut.

2) Ve vysokorychlostním mixéru rozmixujeme Irský mech (nebo prášek z Irského mechu) s kešu ořechy, kokosovým olejem a citronem na jemnou hustou kaši. Přidáme vodu dle potřeby. Dochutíme.

3) Dáme do formy či krabičky dle požadovaného tvaru. Posypeme koprem či bylinkami a necháme v lednici několik hodin nebo i přes noc ztuhnout.

TIP: Pokud rádi fermentujete, udělejte si fermentovaný „sýr“ např. dle návodu zde: http://blog.lahodnosti.cz/raw-rajcatovo-bazalkovy-syr/ 

2D7F34D3-E6A7-4824-84AA-3B8B7D7ABF8F

Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu. 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

logo250px

Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

32479F12-82CA-4D48-B7A3-ADCC8F9907B8

 

Autorka receptu a fotografií: Květa Vondráková,  www.lahodnosti.cz/?ref=350

Text: Mgr. Klára Hlaváčová, https://www.lahodnosti.cz

banner2 mech

4112AD3F-158F-4B70-B486-F387FA0FD67E

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, , , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>