Jak jde dohromady mech & sýr? Raw vegan pomazánka s koprem, která se dá skvěle krájet
Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu.
RAW sýr s Irským mechem a koprem
Recept na raw „slanost“, pomazánku, která skvěle drží pohromadě díky mořské řase Irský mech. „Sýr“ můžete nechat i fermentovat, např. dle návodu zde: http://blog.lahodnosti.cz/raw-rajcatovo-bazalkovy-syr/
Recept vymyslela Květa Vondráková a byl součástí ochutnávky v obchodě v Brně. Sledujte Lahodný facebook, ať víte, kam můžete přijít ochutnat i vy.
Přeji vám krásné dny plné lahodné inspirace,
Mgr. Klára Hlaváčová
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
200g raw a bio kešu ořechů (předem namočit na cca 2 hodiny)
30 g čerstvé mořské řasy Irský mech (dobře propláchnout a namočit přes noc) NEBO (1 polévková lžíce odsoleného či slaného prášku z Irského mechu, nechat nabobtnat ve vodě 1:10 cca 30 minut)
1-2 PL lahůdkové droždí
citronová štáva z 1/2 citronu
1 PL panenského bio kokosového oleje
kopr či jiné bylinky dle chuti
Postup přípravy receptu
1) Mořskou řasu Irský mech dobře propláchneme a namočíme přes noc. NEBO použijeme 1 polévkovou lžíci odsoleného či slaného prášku z Irského mechu a necháme nabobtnat ve vodě 1:10 (1 lžička prášku na 10 lžiček vody) cca 30 minut.
2) Ve vysokorychlostním mixéru rozmixujeme Irský mech (nebo prášek z Irského mechu) s kešu ořechy, kokosovým olejem a citronem na jemnou hustou kaši. Přidáme vodu dle potřeby. Dochutíme.
3) Dáme do formy či krabičky dle požadovaného tvaru. Posypeme koprem či bylinkami a necháme v lednici několik hodin nebo i přes noc ztuhnout.
TIP: Pokud rádi fermentujete, udělejte si fermentovaný „sýr“ např. dle návodu zde: http://blog.lahodnosti.cz/raw-rajcatovo-bazalkovy-syr/
Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu.
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Autorka receptu a fotografií: Květa Vondráková, www.lahodnosti.cz/?ref=350
Text: Mgr. Klára Hlaváčová, https://www.lahodnosti.cz
Typ jídla: „slanosti“, dipy, raw ořechový sýr, raw pomazánky, raw sýry, saláty
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: čerstvý irský mech, citronová šťáva, Irský mech, kešu sýr, kopr, odsolený prášek z irského mechu, panenský kokosový olej, prášek z irského mechu, raw kešu, raw lahůdkové droždí, slaný prášek z Irského mechu
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: čerstvý irský mech, citronová šťáva, Irský mech, kešu sýr, kopr, odsolený prášek z irského mechu, panenský kokosový olej, prášek z irského mechu, raw kešu, raw lahůdkové droždí, slaný prášek z Irského mechu
Facebook Comments
‹ Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku) Luxusní raw tiramisu s Irským mechem ›