Raw čokoládové BROWNIES s chilli papričkou (vegan, bez lepku, bez cukru)
Přináším další recept, který se velmi podobá svému pečenému originálu a uspokojuje tak naše chuťové buňky léta navyklé na vařenou a pečenou stravu. Hodí se spíše pro dospělé, ale vynecháte-li chilli, spasou ho i děti.
Čokoládové dezerty mám moc ráda, i když si je dopřávám jen občas. Tento pikantní dezert je vynikající a ocení ho úplně všichni. Pokud ho děláme pro děti, vynecháme chilli koření a nebo ho přidáme méně. Varianta s chilli papričkou je chuťově velmi výrazná, svěží a nová. „Živé“ čokoládové brownies s chilli papričkou chutná i těm, kdo živou stravu běžně nejedí. Pokud máte raději čistě tradiční čokoládovou chuť, vynechte skořici, badyán i kajenský pepř.
Dezert je jednoduchý a rychlý na přípravu (odhaduji cca 30 minut). Body sklízí hlavně jedinečnou vynikající chutí a rychlou přípravou. Nic nemusíme sušit, hotový dezert pouze na chvíli zchladíme. Jediné co je třeba udělat předem, je namočit ořechy cca na 6 -8 hodin.
Snažte se používat co nejvíce ingrediencí skutečně v raw kvalitě. Skutečné raw ořechy a raw sušené ovoce se totiž lépe tráví, optimalizují metabolismus a takové potraviny pak přispívají k naší ideální váze. Tzn. že hodně štíhlí lidé naberou zdravě na váze a lidé, co chtějí pár kilo shodit, zeštíhlí. V tomto je živá strava vskutku geniální. Uvedené platí hlavně u žen. Muži, kteří chtějí nabrat nějaké to kilo navíc většinou do svého životního stylu potřebují přidat nějaký ten sport.
Lahodné pochutnání přeje,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale veškeré lahodné ingredience seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
Základní směs
400 g raw vlašských ořechů nebo raw a bio pekanových ořechů namočených zhruba na 8 hodiny nebo déle
100 g raw a bio rozinek sultánek
97 g datlí
50 g kvalitního raw kakaového prášku (nyní v e-shopu Lahodnosti za skvělou cenu 150 g za 69 Kč)
1 lžíce cejlonské bio skořice
1/2 vanilkového lusku (vnitřek)
2 lžičky badyánu (na jemno umletého)
1 – 2 lžičky kajenského pepře
2 lžíce (30 ml) vody
1) Do mixéru nebo kuchyňského robotu dáme raw ořechy a rozmixujeme je na konzistenci mouky a nebo o trochu hruběji. Nemixujte je příliš dlouho, protože potom pustí hodně oleje. Poté přidáme rozinky a datle a mixujeme tak, aby se směs promísila. Přidáme kakaový prášek, skořici, badyán, vanilku a kajenský pepř. Směs dobře promísíme.
2) V případě potřeby přidáme vodu a směs prohněteme do podoby těsta. Těsto rozložíme do dortové formy a upěchujeme.
Poleva
170 g (1/2 hrnku) bio agávového sirupu
60 ml (1/4 hrnku) rozpuštěného bio kokosového oleje
50 g (2/3 hrnku) kakaového prášku
pistácie na dozdobení a máta (nemusí být)
3) Rozmícháme sirup z agáve a kokosový olej. Poté přidáme kakaový prášek a rozmixujeme do hladka.
4) Dezert polevou potřeme nebo pokapeme a dáme do lednice na 1 – 2 hodiny nebo méně (dle nedočkavosti). Zchlazený dezert nakrájíme na 12 – 16 kousků.
Dobrou chuť!
Nejen inspiraci, ale veškeré lahodné ingredience seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Klára, www.lahodnosti.cz
Najdete nás na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti
Autor fotografií: Klára Hlaváčová
Typ jídla: dezerty
Pomůcky: food processor, kuchyňský robot, mixér Vitamix, vysokorychlostní mixér
Ingredience: agávový sirup raw, badyán, bio rozinky, bio vanilkové lusky, brownies, cejlonská skořice, čerstvé datle, chilli, íránské datle, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, pekanové ořechy, vlašské ořechy
Pomůcky: food processor, kuchyňský robot, mixér Vitamix, vysokorychlostní mixér
Ingredience: agávový sirup raw, badyán, bio rozinky, bio vanilkové lusky, brownies, cejlonská skořice, čerstvé datle, chilli, íránské datle, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, pekanové ořechy, vlašské ořechy
Facebook Comments
‹ Dokonale upečený chleba (vegan, bez lepku) s práškem z Irského mechu Medovo-mrkvová polévka s chilli a chipsy z Irského mechu ›
Už se těším domů až si dám Mňam.
Tak to aby sis pospíšil
Moc tě zdravím ŠťastnéJá, Klárko a gratuluji k nádhernému webu .
Já raw datle kupuji od další úžasné ženy Dity Křížkové na http://www.rawsuperfood.cz .
Jsem báječné.
Jé Taro, děkuji za milý komentář S Ditou se známe přes web a maily, má krásný e-shop a lahodné recepty Už mám čertsvé datle v testování, podle toho jaké budou, zařadím na e-shop. Nebo přijdou jiné Děkuji za tip.
Teším sa, že som Vás našla a ďakujem vopred za recepty!
Jee, Vy jste zlatá Oceňuji krásný komentář.