LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku)

tiramisu-2462152_640

Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.

A vůbec mi nevadí, že originální italský recept si měním do této raw a vegan verze. Je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.

Vyzkoušíte?

Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.

Přeji Vám nádherné dny, dobré pro Vaši mysl i tělo.

Užijte si recept,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

coffee-1030971_640

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

Na pevnou vrstvu – základ Tiramisu:

200g vypeckovaných kvalitních datlí Medjool (na datlovou pastu)

150g raw nepasterovaných španělských mandlí

20g čerstvého Irského mechu (Chodnrus cripus)

1/4 šálku silného espressa nebo turecké kávy

4 lžíce rozpuštěného bio kokosového panenského oleje nebo bio panenského kokosového másla

 cerstve-datle-medjool-jumbo-izrael-1kg-xl-supremeNa vanilkový krém:

2 šálky tuhého domácího kokosového másla z raw a bio strouhaného kokosu nebo hotového panenského kokosového bio másla

1/2 šálku raw sirupu z agáve

1/4 šálku gel z Irského mechu

1/4 šálku vody (vodu přidáváme postupně)

1 velkou lžíci bio vanilkového prášku

1/8 lžičky himálajské soli

1/2 šálku rozpuštěného kokosového bio oleje nebo panenského kokosového bio másla

Na ozdobu:

1/3 šálku raw (nepraženého) bio kakaového prášku

 

cocoa-1901137_640

Příprava pevné vrstvy – základu Tiramisu:

1) Irský mech dobře propláchneme, např. v cedníku a poté necháme cca 2-8 hodin namočený ve vodě. Vodu slijeme, opět několikrát propláchneme a rozmixujeme na celistvou gelovitou hmotu ve vysokorychlostním mixéru. Polovinu si schováme na krém, druhou polovinu přendáme do mísy na pevný základ.


2) Ve výkonném mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujeme mandle. Drť přendáme do mísy ke gelu.

3) Datlovou pastu vytvoříte rozmixováním datlí Medjool s trochou vody do konzistence pasty. Přidáme do mísy k mandlové drti a gelu z Irského mechu.

4) Nyní potřebujeme silnou kávu, nejlépe v bio kvalitě. Připravte si kvalitní espresso a nebo tureckou kávu. Prosím nepoužívejte rozpustnou instantní kávu, neblaze se Vám odrazí na chuti Tiramisu.

5) Nakonec ve vodní lázní rozpustíme raw kokosový olej nebo raw kokosové máslo. Přidáme do mísy ke zbylým ingrediencí. Vše spojíme v homogenní hmotu, buď ručně nebo v mixéru či robotu. Poté dáme na chvíli uležet do lednice. Po vyndání je hmota pevná a dobře se s ní pracuje.

coffee-802057_640

Příprava vanilkového krému:

1) Kokosové máslo vytvoříte rozmixováním raw strouhaného kokosu s trochou vody. Mixujeme do hladké, tuhé konzistence.

TIP: Kokosové máslo z mladých kokosů si také si můžete koupit již hotové. V tom případě pak pomixujeme hotové kokosové máslo s gelem z Irského mechu (který jsme si dali stranou), abysme krém nadýchali.

kokosove-maslo-z-mladych-kokosu-1000-ml-bio-raw

2) Domácí kokosový krém, zpracovaný Irský mech – gel, sirup z agáve, vanilku, sůl a vodu (postupně přidávanou) zpracujeme do hladkého krému.

3) Přidáme rozpuštěný kokosový olej nebo kokosové raw máslo a zapracujeme do krému.

4) Do mističek dáme vanilkový krém. Na něj nakrájíme základní Tiramisovou vrtsvu a vanilkovým krémem přelijeme druhou vrstvu těsta. Dáme zchladit na cca 4 hodiny nebo do ztuhnutí.

5) Na závěr poprášíme nepraženým kakaovým práškem a podáváme.

cocoa-1901160_640

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

tiramisu-2462152_640

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>