Plněné žampiony se zkaramelizovanou cibulkou a tamari omáčkou (raw, vegan)
Skvělá příloha nebo samostatné jídlo. Překvapte svou rodinu netradiční zeleninovou přílohou, ať už jíte cokoliv a jakkoliv.
Můžete použít jakoukoliv zeleninu na naplnění žampionů. Návod níže tak berte jen jako inspiraci. Marináda je skvělá, ale opět můžete použít téměř cokoliv.
Dobrou chuť přeje Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme na 4 porce jako přílohu? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text
8 středních žampionů
žlutou a červenou papriku
červenou cibuli
cuketku
stroužek česneku
špetku himálajské růžové soli s Irským mechem
sušenou petrželku
čerstvý koriandr
čerstvý tymián nebo majoránku
Na zkaramelizovanou cibulku:
1 velkou cibuli
2 lžíce prvotřídního bio olivového oleje
trochu vody
trochu omáčky Tamari
dle chuti bio sirup z agáve nebo z bio jakonu
Na marinádu:
1-2 polévkové lžíce bio panenského olivového oleje
1 lžíce Tamari
špetku himálajské růžové soli s Irským mechem
1 větší stroužek česneku (rozdrtit)
2 lžičky jablečného octa
zaprášíme francouzským lahůdkovým droždím
pepř
POSTUP:
1) Připravíme si zakaramelizovanou cibulku. Nakrájíme cibuli a vložíme ji do husté směsi s bio agávovým nebo jakonovým sirupem, trochou panenského olivového oleje a vody. Necháme odležet a mezitím si připravíme další lahodnosti.
2) Žampiony vydlabeme.
3) Papriky, červenou cibuli, cuketu a popř. další zeleninu nakrájíme nadrobno. Přidáme čerstvé a sušené koření, rozdrcený česnek a promícháme.
4) Ingredience na marinádu smícháme v misce a poté smícháme s nadrobno pokrájenou zeleninou.
5) Žampiony naplníme směsí zeleniny s marinádou a poklademe marinovanou cibulkou.
6) Sušíme v sušičce na 40-60 stupňů Celsia (dle našich požadavků na raw kvalitu) cca 10 hodin. Žampiony můžeme ale i zapéct v troubě.
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Typ jídla: „slanosti“, večeře
Pomůcky: sušička
Ingredience: česnek, cibule, cuketa, himalájská sůl s Irským mechem, jablečný ocet, koriandr, lahůdkové droždí, omáčka tamari, panenský olivový olej, paprika, pepř, raw lahůdkové droždí, raw sirup z agáve, sirup z jakonu, žampiony
Pomůcky: sušička
Ingredience: česnek, cibule, cuketa, himalájská sůl s Irským mechem, jablečný ocet, koriandr, lahůdkové droždí, omáčka tamari, panenský olivový olej, paprika, pepř, raw lahůdkové droždí, raw sirup z agáve, sirup z jakonu, žampiony
Facebook Comments
‹ Dobrodružství Dr. Kloubka: mořské řasy jsou k pomilování a Dr. Kloubek zvlášť Jak si udělat domácí kokosový jogurt? (raw, vegan – bez mléka) ›