LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Plněné žampiony se zkaramelizovanou cibulkou a tamari omáčkou (raw, vegan)

mushrooms-g958e5d560_640

Skvělá příloha nebo samostatné jídlo. Překvapte svou rodinu netradiční zeleninovou přílohou, ať už jíte cokoliv a jakkoliv.

Můžete použít jakoukoliv zeleninu na naplnění žampionů. Návod níže tak berte jen jako inspiraci. Marináda je skvělá, ale opět můžete použít téměř cokoliv.

Dobrou chuť přeje Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

mushroom-g9b2378f93_640

Co potřebujeme na 4 porce jako přílohu? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text

8 středních žampionů

žlutou a červenou papriku

červenou cibuli

cuketku

stroužek česneku

špetku himálajské růžové soli s Irským mechem

sušenou petrželku

čerstvý koriandr

čerstvý tymián nebo majoránku

ruzova-himalajska-sul-s-irskym-mechem-200-g

Na zkaramelizovanou cibulku:

1 velkou cibuli
2 lžíce prvotřídního bio olivového oleje
trochu vody
trochu omáčky Tamari
dle chuti bio sirup z agáve nebo z bio jakonu
marinovana_cibule

Zkaramelizovaná marinovaná cibulka

Na marinádu:

1-2 polévkové lžíce bio panenského olivového oleje

1 lžíce Tamari

špetku himálajské růžové soli s Irským mechem

1 větší stroužek česneku (rozdrtit)

2 lžičky jablečného octa

zaprášíme francouzským lahůdkovým droždím

pepř

francouzske-lahudkove-drozdi-s-vitaminy-skupiny-b-150-g-bezlepkove

 

POSTUP: 

1) Připravíme si zakaramelizovanou cibulku. Nakrájíme cibuli a vložíme ji do husté směsi s bio agávovým nebo jakonovým sirupem, trochou panenského olivového oleje a vody. Necháme odležet a mezitím si připravíme další lahodnosti.

2) Žampiony vydlabeme.

3) Papriky, červenou cibuli, cuketu a popř. další zeleninu nakrájíme nadrobno. Přidáme čerstvé a sušené koření, rozdrcený česnek a promícháme.

4) Ingredience na marinádu smícháme v misce a poté smícháme s nadrobno pokrájenou zeleninou.

5) Žampiony naplníme směsí zeleniny s marinádou a poklademe marinovanou cibulkou.

6) Sušíme v sušičce na 40-60 stupňů Celsia (dle našich požadavků na raw kvalitu) cca 10 hodin. Žampiony můžeme ale i zapéct v troubě.

mushrooms-gb27a1574c_640

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

 

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>