Citrónové sušenky (raw, vegan, bez lepku)
Originální recept z naší lahodné dílny od Květy Vondrákové. Miluju chuť citronu v sušenkách. Dodá sušenkám sladkokyselý nádech. Dopřejte si výbornou sladkou tečku bez mouky i klasického cukru.
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
SUCHÉ INGREDINCE NA MOUKU:
2 hrsti raw a bio makadamových ořechů
2 hrsti raw strouhaného bio kokosu
1 hrst zlatého bio a raw lněného semínka
1) Tyto ingredience rozmixujeme na mouku ve vysokorychlostním mixéru nebo kuchyňském robotu. Poměry těchto ingrediencí mohou být různé a můžete si je upravit.
MOKRÉ INGREDINCE NA MOUKU:
citrónová šťáva a kůra (dle chuti)
2 špetky vanilky v prášku nebo 1/3 vanilkového bio lusku
med nebo bio agávový sirup (dle chuti)
troška rozehřátého panenského bio kokosového oleje
trošku vody
2) Přidejte do rozmixované mouky a zpracujte na těsto. Přidejte vodu dle potřeby. Těsto bude lepkavé, ale jednotné, nedrolivé.
3) Vytvarujte či vykrájejte z těsta sušenky, popř. použijte formičku.
4) Sušte v troubě nebo v sušičce cca 16 hodin.
ČOKOLÁDA NA OZDOBENÍ:
panenský bio kokosový olej
nepražené kakao
med nebo bio agávový sirup (dle chuti)
sušené jahody a měsíček na ozdobení (nemusí být)
5) Poté pokapeme čokoládou. Ozdobíme sušenými jahodami a měsíčkem.
POSTUP (shrnutí):
1) Raw a bio makadamové ořechy, raw strouhaný bio kokos a zlaté bio lněné semínko rozmixujeme na mouku ve vysokorychlostním mixéru nebo kuchyňském robotu. Poměry těchto ingrediencí mohou být různé a můžete si je upravit.
2) Do rozmixované mouky přídáme citron (šťávu i kůru), vanilku, sladidlo a rozehřátý panenský bio kokosový olej. Zpracujeme na těsto. Přidáme vodu dle potřeby. Těsto bude lepkavé, ale jednotné, nedrolivé.
3) Vytvarujte či vykrájejte z těsta sušenky, popř. použijte formičku.
4) Sušte v troubě nebo v sušičce cca 16 hodin.
5) Rozehřejeme panenský bio kokosový olej, přidáme kakao a sladidlo, smícháme. Vznikne čokoláda. Poté pokapeme čokoládou. Ozdobíme sušenými jahodami a měsíčkem.
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Přejeme lahodné pochutnání a šťastné buňky,
Mgr. Klára Hlaváčová a Květa Vondráková
Recept: Květa Vondráková, https://www.lahodnosti.cz/?ref=350
[undefined]
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, pro dětské oslavy, raw cukroví
Pomůcky: mixér, sušička
Ingredience: agávový sirup raw, citronová kůra, citronová šťáva, jahody, lněné semínko zlaté, makadamové ořechy, med, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, raw strouhaný kokos, vanilka
Pomůcky: mixér, sušička
Ingredience: agávový sirup raw, citronová kůra, citronová šťáva, jahody, lněné semínko zlaté, makadamové ořechy, med, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, raw strouhaný kokos, vanilka
Facebook Comments
‹ Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan) Kelpové špagety (nudle) s pestem z medvědího česneku ›