LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Citrónové sušenky (raw, vegan, bez lepku)

susenky_raw

Originální recept z naší lahodné dílny od Květy Vondrákové. Miluju chuť citronu v sušenkách. Dodá sušenkám sladkokyselý nádech. Dopřejte si výbornou sladkou tečku bez mouky i klasického cukru.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

susenky_raw 2

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

SUCHÉ INGREDINCE NA MOUKU:

2 hrsti raw a bio makadamových ořechů

2 hrsti raw strouhaného bio kokosu

1 hrst zlatého bio a raw lněného semínka

1) Tyto ingredience rozmixujeme na mouku ve vysokorychlostním mixéru nebo kuchyňském robotu. Poměry těchto ingrediencí mohou být různé a můžete si je upravit.

makadamiove-orechy-raw-neprazene-natural-100-g-australie.jpg

MOKRÉ INGREDINCE NA MOUKU:

citrónová šťáva a kůra (dle chuti)

2 špetky vanilky v prášku nebo 1/3 vanilkového bio lusku

med nebo bio agávový sirup (dle chuti)

troška rozehřátého panenského bio kokosového oleje

trošku vody

2) Přidejte do rozmixované mouky a zpracujte na těsto. Přidejte vodu dle potřeby. Těsto bude lepkavé, ale jednotné, nedrolivé.

3) Vytvarujte či vykrájejte z těsta sušenky, popř. použijte formičku.

4) Sušte v troubě nebo v sušičce cca 16 hodin.

kokos-strouhany-bio-raw-1kg.jpg

ČOKOLÁDA NA OZDOBENÍ:

panenský bio kokosový olej

nepražené kakao

med nebo bio agávový sirup (dle chuti)

sušené jahody a měsíček na ozdobení (nemusí být)

5) Poté pokapeme čokoládou. Ozdobíme sušenými jahodami a měsíčkem.

susenky_raw 2

POSTUP (shrnutí): 

1) Raw a bio makadamové ořechy, raw strouhaný bio kokos a zlaté bio lněné semínkrozmixujeme na mouku ve vysokorychlostním mixéru nebo kuchyňském robotu. Poměry těchto ingrediencí mohou být různé a můžete si je upravit.

2) Do rozmixované mouky přídáme citron (šťávu i kůru), vanilku, sladidlo a rozehřátý panenský bio kokosový olej. Zpracujeme na těsto. Přidáme vodu dle potřeby. Těsto bude lepkavé, ale jednotné, nedrolivé.

3) Vytvarujte či vykrájejte z těsta sušenky, popř. použijte formičku.

4) Sušte v troubě nebo v sušičce cca 16 hodin.

5) Rozehřejeme panenský bio kokosový olej, přidáme kakao a sladidlo, smícháme. Vznikne čokoláda. Poté pokapeme čokoládou. Ozdobíme sušenými jahodami a měsíčkem.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

cocoa-1901137_640

 Přejeme lahodné pochutnání a šťastné buňky,

Mgr. Klára Hlaváčová a Květa Vondráková

cocoa-1901160_640

Recept: Květa Vondráková, https://www.lahodnosti.cz/?ref=350

[undefined]

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>