Morušové křupavé tyčinky (raw, vegan) FOTOrecept
Jemný křupavý vnitřek v dokonalém čokoládovém obalu.
Recept z roku 2015 podle Amie Sue z Nouveauraw.. com, který naleznete volně dostupný v originálním znění na jejích stránkách. (Mulberry Crunch Candy Bars)
Přeji nám všem lahodné pochutnání a šťastné buňky,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Příprava:
1 a 1/4 šálku raw a bio bílé moruše dáme přes noc do mrazáku. Budou se pak lépe mixovat.
TIP: bílou moruši můžeme zaměnit za raw a bio fíky nebo goji. Arašídy můžeme zaměnit za jakékoliv jiné ořechy.
Co potřebujeme? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text:
1 a 1/4 šálku raw a bio bílé moruše (zmražené) + moruši na posypání
3/4 šálku arašídů + arašídy na posypání
1 lžíce raw a bio Maca (směs červených, černých a žlutých kořenů – můžeme klidně vynechat, je tam spíše pro nutriční obohacení)
1 lžička růžové himálajské soli
10 čerstvých datlí Medjoul (a nebo 1/2 šálku datlové pasty)
3 lžíce javorového sirup (nebo jiného, např. bio agáve nebo jakon)
1 lžička vanilkového extraktu nebo bio vanilkového lusku
čokoládová poleva (např. rozpuštěná raw a bio čistá čokoláda /nebo panenský kokosový olej a raw a bio kakaové máslo s raw kakaem a sladidlem)
POSTUP – PŘÍPRAVA TĚSTA:
1) Zmraženou raw a bio bílou moruši, arašídy, raw a bio Macu a himálajskou sůl vložíme do kuchyňského robotu s „S“ nožem a rozmixujeme. Ne zcela na jemno, necháme kousky.
2) Přidáme datle Medjoul, sladidlo a vanilku. Promixujeme tak, aby těsto drželo pohromadě, když ho stiskneme mezi prsty.
3) Na plech dáme pečící papír. Rozprostřemě těsto a vykrájíme tyčinky. Popřípadě můžeme tyčinky rovnou vytvarovat.
4) Každou tyčinku umístíme na sušící plát a sušíme 1 hodinu na 60°C a poté na 45°C 8-10 hodin.
TIP: sušení můžeme popřípadě vynechat. Pokud sušení vyncháte, je nutné před obalením v čokoládě tyčinky dát do mrazáku. Jinak vám půjdou obalit horko těžko. No, spíš těžko. Poté je skladujte v chladu, v ledničce, takže nebudou příliš měkké.
POSTUP – OBALENÍ TYČINEK:
5) Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu nebo suroviny na čokoládu (panenský kokosový olej a raw a bio kakaové máslo s raw kakaem a sladidlem).
6) Každou tyčinku obalíme v čokoládě. Posypeme kousky arašídů a moruše a ještě pocákáme čokoládou.
7) Každou tyčinku skladujeme zvlášť v pečícím papíru ve vrstvách ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní, v lednici až 2 týdny a v mrazáku ještě déle.
Recept a fotografie: Recept podle Amie Sue z Nouveauraw.. com, který naleznete v originálním znění na jejích stránkách.
Překlad: Mgr. Klára Hlaváčová
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, pro dětské oslavy, raw cukroví, svačina
Pomůcky: food processor, kuchyňský robot, sušička, vysokorychlostní mixér
Ingredience: agávový sirup raw, arašídy, bílá moruše, bio a raw bílá moruše, bio datlová pasta, čerstvé datle, maca prášek, medjool, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, raw a bio maca, raw čokoláda, raw sirup z agáve, sirup z jakonu, vanilka
Pomůcky: food processor, kuchyňský robot, sušička, vysokorychlostní mixér
Ingredience: agávový sirup raw, arašídy, bílá moruše, bio a raw bílá moruše, bio datlová pasta, čerstvé datle, maca prášek, medjool, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, raw a bio maca, raw čokoláda, raw sirup z agáve, sirup z jakonu, vanilka
Facebook Comments
‹ Jackfruit s medem a kelp nudlemi – recept pro Dobré ráno ČT2 Skleněné nudle se zeleninou a krémovou majonézovou omáčkou (raw, vegan, bez lepku) ›