LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Morušové křupavé tyčinky (raw, vegan) FOTOrecept

dezerty_raw

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

Jemný křupavý vnitřek v dokonalém čokoládovém obalu.

Recept z roku 2015 podle Amie Sue z Nouveauraw.. com, který naleznete volně dostupný v originálním znění na jejích stránkách. (Mulberry Crunch Candy Bars)

Přeji nám všem lahodné pochutnání a šťastné buňky,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

tycinky_raw

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

Příprava:

1 a 1/4 šálku raw a bio bílé moruše dáme přes noc do mrazáku. Budou se pak lépe mixovat.

TIP: bílou moruši můžeme zaměnit za raw a bio fíky nebo goji. Arašídy můžeme zaměnit za jakékoliv jiné ořechy.

moruse-bila-susena-bio-raw-100-g

raw_tycinky

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

Co potřebujeme? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text:

1 a 1/4 šálku raw a bio bílé moruše (zmražené) + moruši na posypání

3/4 šálku arašídů + arašídy na posypání

1 lžíce raw a bio Maca (směs červených, černých a žlutých kořenů – můžeme klidně vynechat, je tam spíše pro nutriční obohacení)

1 lžička růžové himálajské soli

10 čerstvých datlí Medjoul (a nebo 1/2 šálku datlové pasty)

3 lžíce javorového sirup (nebo jiného, např. bio agáve nebo jakon)

1 lžička vanilkového extraktu nebo bio vanilkového lusku

čokoládová poleva (např. rozpuštěná raw a bio čistá čokoláda /nebo panenský kokosový olej a raw a bio kakaové máslo s raw kakaem a sladidlem)

 

POSTUP – PŘÍPRAVA TĚSTA:

1) Zmraženou raw a bio bílou moruši, arašídy, raw a bio Macuhimálajskou sůl vložíme do kuchyňského robotu s „S“ nožem a rozmixujeme. Ne zcela na jemno, necháme kousky.

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.16

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

2) Přidáme datle Medjoul, sladidlo a vanilku. Promixujeme tak, aby těsto drželo pohromadě, když ho stiskneme mezi prsty.

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.19

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.23

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

3) Na plech dáme pečící papír. Rozprostřemě těsto a vykrájíme tyčinky. Popřípadě můžeme tyčinky rovnou vytvarovat. 

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.26

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

4) Každou tyčinku umístíme na sušící plát a sušíme 1 hodinu na 60°C a poté na 45°C 8-10 hodin.

TIP: sušení můžeme popřípadě vynechat. Pokud sušení vyncháte, je nutné před obalením v čokoládě tyčinky dát do mrazáku. Jinak vám půjdou obalit horko těžko. No, spíš těžko. :)  Poté je skladujte v chladu, v ledničce, takže nebudou příliš měkké.

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.29

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

POSTUP – OBALENÍ TYČINEK:

5) Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu nebo suroviny na čokoládu (panenský kokosový olej a raw a bio kakaové máslo s raw kakaem a sladidlem).

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.33

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

 

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.33

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

6) Každou tyčinku obalíme v čokoládě. Posypeme kousky arašídů a moruše a ještě pocákáme čokoládou.

raw_recept_dezert

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

7) Každou tyčinku skladujeme zvlášť v pečícím papíru ve vrstvách ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní, v lednici až 2 týdny a v mrazáku ještě déle.

raw_dezert

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

Screen Shot 2021-01-25 at 10.17.42

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

raw_tycky

Recept a foto: Amie Sue, volně dostupný z Nouveauraw.. com

Recept a fotografie: Recept podle Amie Sue z Nouveauraw.. com, který naleznete v originálním znění na jejích stránkách.

Překlad: Mgr. Klára Hlaváčová

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>