Dýňové kuličky v raw čokoládě (raw, vegan, bez lepku)
Recept z dalšího Čokofestu od Květy Vondrákové. Opět s velkým úspěchem připravováno přímo na pódiu.
Květa prohlásila: „Bohužel nemůžu udělat lepší fotky, lidé, ta zlatíčka, mi to berou přímo pod rukama.“
A tak tedy dnes přidávám recept, který mizí přímo pod rukama.
Přeji Vám lahodné pochutnání a mnoho láskyplných rukou, které budou kuličky jíst,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Pokud si nevíte rady, co s velkou úrodou dýní, tento recept je přesně pro Vás.
Co potřebujeme? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text
INGREDIENCE:
Dýně (předem upečená s kurkumou na kokosovém oleji) můžete zkusit i RAW, ale nemám vyzkoušené
Mandlová mouka
kokos strouhaný bio
RAW 100% čokoláda na polevu (z Ekvádoru)
panenský kokosový bio olej (trošku na zjemnění čokolády)
RAW sladidlo (med, raw sirup z agáve neb z jakonu)
špetka himálajské soli (např. s Irským mechem)
bio kurkuma
bio skořice
chilli a/nebo pepř
citronová šťáva
libovoné raw a bio ořechy dovnitř
POSTUP:
1) Dýni pečeme do měkka a necháme vychladit. Dáme do mixéru, přidáme kurkumu, skořici, špetku soli, šťávu z citronu, sladidlo a rozmixujeme do hladka.
2) Dáme do misky a přidáme další suché ingredience (mandlová mouka, kokos, můžete i přidat ovesné vločky) a vytvoříme těsto na kuličky.
3) Tvoříme kuličky a plníme je ořechy. Obalíme v kokosu nebo mandlové mouce.
4) Mezitím si připravíme čokoládu. Zjemníme jí kokosovým olejem, osladíme, přidáme špetku soli, chilli a černého pepře. Kuličky pak namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť a krásný halloween Květa Vondráková
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, raw cukroví
Pomůcky: mixér
Ingredience: 100% čokoládová hmota, agávový sirup raw, citronová šťáva, dýně, himalájská sůl s Irským mechem, kurkuma, mandlová mouka, raw sladidlo, raw strouhaný kokos, sirup z jakonu
Pomůcky: mixér
Ingredience: 100% čokoládová hmota, agávový sirup raw, citronová šťáva, dýně, himalájská sůl s Irským mechem, kurkuma, mandlová mouka, raw sladidlo, raw strouhaný kokos, sirup z jakonu
Facebook Comments
‹ Veganský VEGE ASPIK s čerstvými bylinkami (recept v Dobrém ránu na ČT2) Super jednoduchý čokoládový krém, dětmi zvaný „čokej kém“ (raw, vegan, bez lepku) ›